Bίντεο: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas

Το πλοίο δέχθηκε επίθεση από οκτώ ταχύπλοα σκάφη με ενόπλους, οι οποίοι εκτόξευσαν τουλάχιστον 20 αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG

Bίντεο: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas
🎙️ Άκουσε το άρθρο

Βίντεο που καταγράφει την επίθεση των ανταρτών Χούθι από την Υεμένη εναντίον του, ελληνικών συμφερόντων, φορτηγού πλοίου Magic Seas, το οποίο έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, αναρτήθηκε στα social media από τους αντάρτες.

Η επίθεση σημειώθηκε 51 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα. Το πλοίο δέχθηκε επίθεση από οκτώ ταχύπλοα σκάφη με ενόπλους, οι οποίοι εκτόξευσαν τουλάχιστον 20 αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG. Παράλληλα, τέσσερα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs) έλαβαν μέρος στην επίθεση.

Η ομάδα ασφαλείας του Magic Seas κατάφερε να εξουδετερώσει δύο από τα τέσσερα USVs, ωστόσο τα υπόλοιπα δύο προσέκρουσαν στο πλοίο. Στη συνέχεια, το πλοίο δέχθηκε και τρεις αντιπλοϊκούς πυραύλους, εκ των οποίων οι δύο έπληξαν το σκάφος.

 

Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές που οδήγησαν στη βύθιση του Magic Seas. Τα 22 μέλη του πληρώματος -17 Φιλιππινέζοι, 1 Ρουμάνος, 1 Βιετναμέζος και 3 υπήκοοι Σρι Λανκα μέλη της ομάδας ασφαλείας- διασώθηκαν από τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής της Υεμένης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πλοίο δεν είχε αιτηθεί συνοδεία ή προστασία από την Επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES. Κατά τον χρόνο του περιστατικού, κανένα πολεμικό πλοίο της Επιχείρησης βρισκόταν σε εγγύς απόσταση από το εμπορικό.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης