Επιστολή Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς: «Δεν παραιτούμαι – Μπορώ να νικήσω τον Τραμπ»

Προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να συσπειρώσει τους Δημοκρατικούς

Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν σε επιστολή που έστειλε προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου δήλωσε την πρόθεσή του να δώσει τη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ και να μην παραιτηθεί.

Έντονη συζήτηση έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες, για την υγεία του Αμερικανού προέδρου η οποία μοιάζει να έχει επιδεινωθεί. Ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν όχι απλά αρνείται να παραιτηθεί αλλά υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ.

Ωστόσο, αν και αρκετοί ζητούν άμεσα να δουν αποδείξεις ότι έχει το σθένος, ο Τζο Μπάιντεν δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί, καθώς στην Ουάσινγκτον φιλοξενεί την 75η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Οι βοηθοί του έχουν δεσμευτεί ότι αμέσως μετά το προεκλογικό πρόγραμμα θα είναι πολύ επιθετικό. Όμως αρκετοί θεωρούν ότι είναι πολύ αργά.

«Θα νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ»

«Παρά τη φημολογία στον Τύπο, είμαι σταθερά αποφασισμένος να παραμείνω στον αγώνα μέχρι το τέλος και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ» τονίζει στην επιστολή του, προσθέτοντας ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ευθύνη και το βάρος της υποψηφιότητας.

«Δεν θα έμπαινα ξανά στην προεκλογική μάχη αν δεν πίστευα απολύτως ότι είμαι ο καλύτερος που θα μπορούσε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2024», σημειώνει, επικαλούμενος δείκτες από την προεδρία του, που δείχνουν ότι δημιουργήθηκαν 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ότι η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, ότι η αμερικανική βιομηχανία έχει αναζωογονηθεί, ενώ ισχύει η παροχή της προσβάσιμης υγειονομικής περίθαλψης.

«Ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος»

Στον αντίποδα, ο Τζο Μπάιντεν κατηγορεί τον Τραμπ και τους ομοϊδεάτες του ότι θέλουν να δώσουν φοροαπαλλαγές άλλων 5 τρισ. δολαρίων σε πλούσιους και θα κόψουν τα κοινωνικά προγράμματα. «Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήδη από τις 6 Ιανουαρίου, με την εισβολή στο Καπιτώλιο, απέδειξε ότι δε είναι κατάλληλος να κατέχει το αξίωμα του προέδρου και ο αμερικανικός λαός δεν θα του το επιτρέψει.

«Έχουμε μία δουλειά, να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Έχουμε 42 ημέρες μέχρι το συνέδριο των δημοκρατικών και 119 ημέρες έως τις εκλογές. Κάθε αδυναμία βοηθά τον Τραμπ και πληγώνει εμάς, επισήμανε, καλώντας σε ενότητα και ομόνοια όλους τους Δημοκρατικούς.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν