Ευρωεκλογές 2024-Κύπρος: Εξελέγη ο Youtuber Φειδίας Παναγιώτου

«Ντέρμπι» μεταξύ του κυβερνώντος ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ – Στην τρίτη θέση ο «Φειδίας»

Φειδίας Παναγιώτου

Τα exit polls για τις ευρωεκλογές 2024 στην Κύπρο δείχνουν ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα -ο ΔΗΣΥ που πρόσκειται στο ΕΛΚ και το ΑΚΕΛ της Αριστεράς- βρίσκονται στήθος με στήθος.

Σε μια μεγάλη έκπληξη, ο 25χρονος influencer, YouTuber, TikToker και ανεξάρτητος υποψήφιος Φειδίας Παναγιώτου έρχεται τρίτος, με 15,7%-18,3% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Κύπρου, ΡΙΚ. Παρόμοια είναι και τα αποτελέσματα του exit poll στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha.

Ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ βρίσκονται σήμερα στο 22,6%-25,4%, σύμφωνα με το ΡΙΚ. Είναι αβέβαιο τι θα σημαίνει αυτό για τη σύνθεση της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου της Κύπρου και ποια έδρα του θα πάει στον Φειδία Παναγιώτου, δήλωσαν πολιτικοί αναλυτές στο ΡΙΚ.

Το ακροδεξιό κόμμα ΕΛΑΜ, με δεσμούς με την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 10,9%-13,1% των ψήφων, σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Ευρωεκλογές 2024: Αναλυτικά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll των κυπριακών καναλιών

Sigma

Alpha

ΡΙΚ

ΑΝΤ1

Ποιος είναι ο 24χρονος youtuber γιος παπά στην Κύπρο που κατέβηκε στην πολιτική

Ο Φειδίας Παναγιώτου, γιος παπά, χωρίς σπουδές, κάνει καριέρα στο TikTok και το Youtube με βίντεο δικής του έμπνευσης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

«Κάπου άκουσα ότι αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τα πράγματα γύρω σου και θέλεις να αλλάξουν, πρέπει να γίνεις εσύ η αλλαγή», είχε δηλώσει κατά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν