Ευρωεκλογές 2024: Πιθανός στόχος ρωσικών fake news η Ελλάδα λέει ο Guardian

Ένα από τα πιο τρανταχτά σενάρια παραπληροφόρησης αναφέρει οτι η Ελλάδα θα γίνει στόχος πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας!

fake news

Το ενδεχόμενο να γίνει η Ελλάδα τις επόμενες ώρες και ημέρες, στόχος παραπληροφόρησης από τη Ρωσία, αναφέρει ο Guardian, ενόψει των Ευρωεκλογών 2024 που θα διεξαχθούν μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής στην ΕΕ.

Σε δημοσίευμά του ο Guardian αναφέρει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιθανούς στόχους fake news που εντοπίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Μέσων Παραπληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, οι ισχυρισμοί που αφορούν στην Ελλάδα αναφέρουν ότι πρόκειται να γίνει στόχος πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας, ενώ ένα ακόμα από τα fake news λέει ότι η Ρωσία ετοιμάζει άμεση επίθεση στην ΕΕ και ότι η Κίνα θα κηρύξει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ εάν τα κράτη μέλη επιτεθούν απευθείας στη Ρωσία!

Σε άλλο ένα από τα fake news που διακινείται, εμφανίζεται ένα ψεύτικο βίντεο από την Πορτογαλία, που υποτίθεται ότι δείχνει πυρηνικά όπλα που κινητοποιούνται από το Κρεμλίνο…

Την ίδια στιγμή, στην Ισπανία κυκλοφορούν στο X ψευδείς ισχυρισμοί για αύξηση της ανεργίας των νέων που καταρρίπτονται από το InfoVeritas, ένα από τα πολλά κέντρα ελέγχου στοιχείων της ΕΕ.

Οι ελεγκτές ψευδών ειδήσεων στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο EFE έχουν επίσης καταρρίψει τους ισχυρισμούς ως εντελώς ψευδείς ότι η επικεφαλής της λίστας του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Ντολόρες Μονσερά αποκάλεσε «άπληστους» τους συνταξιούχους που κερδίζουν 18.000 ευρώ ετησίως.

Ίσως σας ενδιαφέρουν