Φλόριντα: Ελεύθερος σκοπευτής ρίχνει σε ληστή τράπεζας που κρατούσε ομήρους – Βίντεο

Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή και καρφώθηκε στο κεφάλι του ληστή…

Φλόριντα

Βίντεο στο οποίο ελεύθερος σκοπευτής εξουδετερώνει ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στη Φλόριντα, έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή και καρφώθηκε στο κεφάλι του ληστή, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους δύο ομήρους, τους οποίους κρατούσε σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου και δημοσιοποιήθηκε τώρα, και δείχνει έναν 36χρονο που αποπειράθηκε να ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Fort Myers Bank of America.

Ο ληστής είχε υποστηρίξει τότε στους αστυνομικούς ότι είχε πάνω του μια βόμβα, με τον διαπραγματευτή να προσπαθεί, αρχικά, να τον πείσει να παραδοθεί, αλλά όταν έβγαλε ξαφνικά ένα μαχαίρι και το έβαλε στο λαιμό της μιας εκ των ομήρων, οι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας του τοπικού σερίφη έβαλε την καραμπίνα του στον ώμο ενός συναδέλφου του και πυροβόλησε, και η σφαίρα, αφού διαπέρασε την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, χτύπησε στο κεφάλι τον ληστή, ο οποίος κατέρρευσε ακαριαία.

«Τέτοιοι πυροβολισμοί είναι συνήθεις σε εκπαιδεύσεις ελεύθερων σκοπευτών για τέτοια ακραία περιστατικά» εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας πως «λόγω της περιορισμένης έκθεσης του υπόπτου, ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε με τη σφαίρα να διαπερνά την οθόνη του υπολογιστή πριν να καρφωθεί στο μέτωπο του δράστη».

Ίσως σας ενδιαφέρουν