Γάζα: Το Ισραήλ παραδέχεται ότι η φωτιά στη Ράφα προκλήθηκε από ισραηλινή επιδρομή

36.050 νεκροί Παλαιστίνιοι από την αρχή του πολέμου – 45 νεκροί από την πυρκαγιά στη Ράφα

Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 36.050 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα, επτά και πλέον μήνες από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Τουλάχιστον 36.050 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, μια παράκτια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, εκ των οποίων 66 τις τελευταίες 24 ώρες, και 81.026 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

45 νεκροί από πυρκαγιά στη Ράφα

Να σημειωθεί ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα της έρευνας για το πολύνεκρο «περιστατικό» στην Ράφα, η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή «κατά διοικητών της Χαμάς» προκάλεσε πυρκαγιά, στην οποία οφείλονται οι θάνατοι των Παλαιστινίων αμάχων.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε νέο απολογισμό 45 ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν σε καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Ράφα.

«Η σφαγή στη Ράφα χθες προκάλεσε τον θάνατο 45 “μαρτύρων”, μεταξύ των οποίων 23 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Διακόσιοι σαράντα εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν», διευκρινίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον απολογισμό που είχε ανακοινώσει νωρίτερα η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

Το Ισραήλ παραδέχεται ότι η φωτιά προκλήθηκε από ισραηλινή επιδρομή

Στην παραδοχή ότι η αεροπορική επιδρομή «κατά διοικητών της Χαμάς» προκάλεσε πυρκαγιά, στην οποία οφείλονται οι θάνατοι των παλαιστινίων αμάχων προχώρησε η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Γάζας επιβεβαίωσε τα ισραηλινά πλήγματα σε αυτήν την περιοχή όπου, σύμφωνα με την υπηρεσία, διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι, εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, λόγω του πόλεμο του Ισραήλ.

Πρόκειται για τον καταυλισμό Ταλ Αλ-Σουλτάν με έναν γιατρό να προσθέτει ότι δεκάδες τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ακολούθησε μετά τους βομβαρδισμούς.

Ίσως σας ενδιαφέρουν