H Άγκυρα διαφημίζει εδέσματα Turkaegean για την εβδομάδα τουρκικής κουζίνας

«Η περιοχή του Αιγαίου είναι επίσης, γνωστή για τα αιωνόβια ελαιόδεντρα και τα ελαιόλαδα, το μυστικό της μακροζωίας», αναφέρει η ανακοίνωση – Το πρακτορείο Αναντολού αναφέρθηκε στην εκδήλωση που έγινε στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνας.

turkaegean, τουρκικη πρεσβεια αθηνα,

Η φετινή εβδομάδα τουρκικής κουζίνας πραγματοποιήθηκε από 21 έως 27 Μαϊου και ήταν αφιερωμένη στα Turkaegean φαγητά. «Γιορτάστε τις Turkaegean λιχουδιές, όπου τα φρέσκα λαχανικά και τα βιώσιμα τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο. Γευτείτε την παράδοση από το αγρόκτημα στο τραπέζι, ενώ απολαμβάνετε τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο», είναι το μήνυμα που συνοδεύει το ανάλογο βίντεο από τον τουρκικό Οργανισμό Τουρισμού.

Μάλιστα, την Τρίτη 28/5 γιορτάστηκε και στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα όπου οι καλεσμένοι πήγαν για να γευτούν τους μεζέδες αυτούς.

Η εβδομάδα τουρκικής κουζίνας, η οποία γιορτάστηκε φέτος για τρίτη χρονιά και είναι μια εκδήλωση που επιβλέπει δίνοντας το παρών κάθε χρόνο η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, είχε διάφορες νόστιμες, υγιεινές, παραδοσιακές συνταγές της βιώσιμης τουρκικής κουζίνας, που εκτελούνται χωρίς να παράγουν απόβλητα (zero waste) και αναδείχθηκαν στο πλαίσιο διάφορων δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Go Türkiye (@goturkiye)

Και συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση: «Ένα πανέμορφο τοπίο πράσινου και γαλάζιου, η ακτή του Αιγαίου της Τουρκίας τραβάει την προσοχή με το μαγευτικό τοπίο και την βαθιά ριζωμένη ιστορία της, καθώς και την κουλτούρα της υγιεινής διατροφής. Το 2010, η UNESCO αναγνώρισε τη Μεσογειακή Διατροφή ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας και αυτές οι παράκτιες περιοχές φημίζονται για τα λαχανικά όπως αγκινάρες και άνθη κολοκυθιών, καθώς και τοπικά βότανα και άφθονα θαλασσινά. Η περιοχή του Αιγαίου είναι επίσης, γνωστή για τα αιωνόβια ελαιόδεντρα και τα ελαιόλαδα, το μυστικό της μακροζωίας».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Go Türkiye (@goturkiye)

Το πρακτορείο Αναντολού αναφέρθηκε στην εκδήλωση που έγινε στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει: Μια γεύση από Tουρκία μεταφέρθηκε στην Ελλάδα καθώς η πρωτεύουσα της Αθήνας φιλοξένησε μια γαστρονομική εκδήλωση την Τρίτη το βράδυ στο πλαίσιο των διεθνών εορτασμών της Εβδομάδας Τουρκικής Κουζίνας. Οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα πλούσιο μενού με παραδοσιακά τουρκικά πιάτα από την περιοχή του δυτικού Αιγαίου της Τουρκίας στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε η Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο Τούρκος πρέσβης Cagatay Erciyes είπε ότι η εκδήλωση στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της τουρκικής κουζίνας και να δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να απολαύσουν τη μεσογειακή κουζίνα που θεωρείται από τις πιο υγιεινές στον κόσμο.

Κορυφαία στο μενού ήταν η σούπα Tarhana, γεμιστές πράσινες πιπεριές, μπιφτέκια λαχανικών, gözleme, guvec γαρίδας (κατσαρόλα), κοφτέ Izmir και πουτίγκα από σύκο.

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων ήταν ξένοι διπλωμάτες, αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους και δημοσιογράφοι. 

Ίσως σας ενδιαφέρουν