Ισπανία: Με νεροπίστολα διώχνουν τους τουρίστες στη Βαρκελώνη! – Βίντεο

3.000 κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας πλακάτ και εκτοξεύοντας νερό με νεροπίστολα σε τουρίστες!

Varkeloni

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Κυριακή 7/7 στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, τη Βαρκελώνη, κατά του υπερτουρισμού, με την οργή σε όλη την Ισπανία να αυξάνεται.

Με το σύνθημα «Αρκετά! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό», σχεδόν 3.000 κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας πλακάτ και εκτοξεύοντας νερό με νεροπίστολα σε τουρίστες!

Ισπανία: Αύξηση ενοικίων κατά 18% στη Βαρκελώνη

Το αυξανόμενο κόστος στέγασης στη Βαρκελώνη είναι ένα από τα κύρια ζητήματα του κινήματος, μαζί με τις επιπτώσεις του τουρισμού στο τοπικό εμπόριο και τις συνθήκες εργασίας στην πόλη των 1,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 18% τον Ιούνιο σε σχέση με έναν χρόνο πριν σε τουριστικές πόλεις όπως η Βαρκελώνη, γεγονός που οφείλεται, όπως λένε, στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.

Ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την σταδιακή κατάργηση όλων των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb μέχρι το 2028, μια δραστική κίνηση από τις τοπικές αρχές που προσπαθούν να συγκρατήσουν την εκτίναξη του κόστους στέγασης και να καταστήσουν την πόλη βιώσιμη για τους κατοίκους.

Οι διαμαρτυρίες στη Βαρκελώνη έρχονται μετά από παρόμοιες διαδηλώσεις σε τουριστικά θέρετρα όπως η Μάλαγα, η Πάλμα ντε Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά.

Την ίδια στιγμή, με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών να έχει ξεκινήσει, το ίδιο κλίμα παρατηρείται σε δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου διογκώνεται το κύμα διαμαρτυρίας κατά του υπερτουρισμού.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν