Κύπρος: Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση στην Πάφο – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Υπενθυμίζεται ότι και η Ελλάδα έχει στείλει δύο Καναντέρ για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης

Κύπρος

Κύπρος: Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η πύρινη κόλαση στην Πάφο, με ολόκληρα χωριά να έχουν εκκενωθεί εξαιτίας την ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το philenews.com τις τελευταίες ώρες καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς στην Πάφο και συγκεκριμένα στις περιοχές Πολέμι, Κούρδακα, Αμαργέτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, μεγάλη αναζωπύρωση καταγράφηκε σε περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Πολέμι – Κούρδακα.

Πολλές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος ΙΙ με συνολικά επτά εναέρια μέσα συμπεριλαμβανομένου συντονιστικού ελικοπτέρου.

Υπενθυμίζεται ότι και η Ελλάδα έχει στείλει δύο Καναντέρ για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σύμφωνα με το Sigmalive, όλο το βράδυ έγιναν προσπάθειες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς, ενώ 48 κάτοικοι κοινοτήτων που επλήγησαν από τη φωτιά διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Πάφου.

«Μετά από αίτημα βοήθειας της Κύπρου, λόγω πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου, ενεργοποιήσαμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας», έγραψε ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς στην πλατφόρμα Χ.

Όπως επισημαίνει, «ήδη δύο Canadair από την Ελλάδα συνδράμουν τους Κύπριους πυροσβέστες στην καταπολέμηση της μεγάλης πυρκαγιάς».
Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν