Μαίνονται οι πυρκαγιές στο Λος Άντζελες: Στους 10 οι νεκροί – Εκτεταμένες καταστροφές

Πιθανός ύποπτος εμπρησμού τέθηκε υπό κράτηση – Ολόκληρες γειτονιές έχουν γίνει στάχτη

Μαίνονται οι πυρκαγιές στο Λος Άντζελες: Στους επτά οι νεκροί - Εκτεταμένες καταστροφές

Ο απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πυρκαγιών, οι κυριότερες από τις οποίες συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες σε διάφορα προάστια και τομείς του Λος Άντζελες, αυξήθηκε σε 10, όπως ανακοίνωσε το τμήμα ιατροδικαστών.

Ο ιατροδικαστής της Κομητείας του Λος Άντζελες λέει ότι τα λείψανα αυτών των ανθρώπων εξακολουθούν να ταυτοποιούνται. «Η ταυτοποίηση μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες καθώς το Τμήμα Ιατροδικαστών δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε όλες τις τοποθεσίες θανάτου λόγω των συνθηκών πυρκαγιάς και των ανησυχιών για την ασφάλεια», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Ρόμπερτ Λούνα, λέει ότι δεν ήταν ασφαλές να φτάσει κανείς σε πολλές περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά και ότι ο αριθμός των νεκρών «θα αλλάξει οπωσδήποτε».

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας εκτίμησε το μέχρι στιγμής κόστος των ζημιών στα 52 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που θα κάνει τη συγκεκριμένη φωτιά την πιο κοστοβόρα της αμερικανικής ιστορίας.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «διοχετεύει κάθε δυνατό ομοσπονδιακό πόρο» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του Λος Άντζελες.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται εκατοντάδες ομοσπονδιακοί πυροσβέστες, 30 πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα και 500 στρατιωτικοί που καθαρίζουν το έδαφος.

Έχουν καταστραφεί έως και 10.000 κτίρια μεταξύ της παράκτιας πυρκαγιάς Palisades, η οποία είναι πλέον η πιο καταστροφική που έχει πλήξει ποτέ την κομητεία του Λος Άντζελες, και της πυρκαγιάς Eaton, η οποία κατέστρεψε κοινότητες κάτω από τον Εθνικό Δρυμό Άντζελες στα ανατολικά. Η κομητεία του Λος Άντζελες έχει ζητήσει υποστήριξη από την Εθνική Φρουρά της Καλιφόρνιας και απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις σε πιθανούς ληστές.

Ολόκληρες γειτονιές, μερικές εκ των οποίων κατοικούνται σχεδόν αποκλειστικά από celebrities, έχουν γίνει στάχτη. Δύο κτίρια στα οποία στεγάζονταν δημοτικά σχολεία και ένα γυμνάσιο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Τουλάχιστον πέντε πυρκαγιές πυροδοτήθηκαν από ξηρές συνθήκες και ισχυρούς ανέμους προκαλώντας πρωτοφανείς σκηνές σε περιοχές που δεν είναι γνωστές για πυρκαγιές.

Πιθανός ύποπτος εμπρησμού τέθηκε υπό κράτηση

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά στην περιοχή Woodland Hills.

Στις 16:32 τοπική ώρα την Πέμπτη (00:32 GMT την Παρασκευή), οι αστυνομικοί έλαβαν κλήση για έναν «πιθανό ύποπτο εμπρησμού στο τετράγωνο 21700 της οδού Ybarra. Ο ύποπτος είναι υπό κράτηση και μεταφέρθηκε στον σταθμό Topanga».

Οι ερευνητές εξετάζουν αν το άτομο αυτό ήταν υπεύθυνο για την πυρκαγιά στο Κένεθ, μεταδίδει το NBC.

Ένα νέο μέτωπο

Η πυρκαγιά Κένεθ, στην περιοχή Γουέστ Χιλς, αναμένεται να «εξαπλωθεί γρήγορα» λόγω των «ισχυρών ανέμων», δήλωσε η επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες Κρίστιν Κρόουλι.

«Αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι πρόκειται για μια πολύ δυναμική κατάσταση που μπορεί να αλλάξει γρήγορα», δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια νέας συνέντευξης. «Την αποκαλούμε πυρκαγιά Κένεθ στην περιοχή Γουέστ Χιλς του Λος Άντζελες στα σύνορα με την κομητεία Βεντούρα. Η πυρκαγιά αυτή ξεπερνούσε τα 50 εκτάρια».

Σημειώνεται ότι οι εντολές εκκένωσης είναι σε ισχύ.

Προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές μετά τη σύλληψη 20 ατόμων από την αστυνομία για λεηλασία εγκαταλελειμμένων σπιτιών.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν