Μελανσόν: «Ο λαός μας απέτρεψε τη χειρότερη λύση – «Όχι σε συνεργασία με Μακρόν»

«Δεσμεύτηκε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, μόνο το πρόγραμμά του και ολόκληρο το πρόγραμμά του»

Ζαν Λικ Μελανσόν

Το μήνυμα πως «ο λαός μας απέτρεψε τη χειρότερη λύση» έστειλε ο Ζαν Λικ Μελανσόν μετά τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές στη Γαλλία, με το το κόμμα του το «Νέο Λαϊκό Κόμμα» να κερδίζει την πρωτιά με βάση την exit poll.

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ζαν Λικ Μελανσόν μετά το πρώτο exit poll για τις εκλογές στη Γαλλία κι ενώ οι πρώτες εικόνες από τη χώρα καταγράφουν τους πανηγυρισμούς του κόσμου. «Ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση. Είναι μια τεράστια ανακούφιση για την μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που αγαπούν την δημοκρατία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Καταχειροκροτούμενος από το πλήθος κόσμου, ο Ζαν Λικ Μελανσόν σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το Νέο Λαϊκό Μέτωπο πέτυχε ένα αποτέλεσμα που μας είπαν ότι ήταν αδύνατο… σήμερα το βράδυ η Εθνική Συσπείρωση απέχει πολύ από το να έχει την απόλυτη πλειοψηφία».

«Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχτεί την ήττα του», είπε ο Μελανσόν, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει.

«Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει» επεσήμανε και δεσμεύτηκε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, μόνο το πρόγραμμά του και ολόκληρο το πρόγραμμά του».
Ζαν Λικ Μελανσόν: Δεν θα συνεργαστεί με τον Μακρόν

«Ο λαός μας δεν επέτρεψε την χειρότερη λύση. Η Εθνική Συσπείρωση απέχει από την απόλυτη πλειοψηφία και μάλιστα είναι μια τεράστια ανακούφιση για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, για τη νέα Γαλλία που πάντα αγαπούσε τη δημοκρατία. Ένιωσαν οι άνθρωποι πως απειλούνται και μπορούμε να τους καθησυχάσουμε: Νίκησαν!», τόνισε.

«Η βούληση του λαού θα πρέπει να τηρείται αυστηρά. Κανένα τέχνασμα, καμία λύση δεν θα ήταν αποδεκτή χωρίς τον λαό. Τα διδάγματα της ψηφοφορίας είναι σαφή. Ο πρόεδρος θα πρέπει να αποδεχτεί την ήττα του χωρίς να αποπειραθεί να την παρακάμψει. Ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. Ποτέ δεν είχε εμπιστοσύνη για την εθνοσυνέλευση. Ο πρόεδρος έχει την εξουσία, το καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει. Είναι έτοιμο για αυτό! Το Λαϊκό Μέτωπο θα τηρήσει την υπόσχεσή του, θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, όλο το πρόγραμμα του», ανέφερε.

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν δεσμεύτηκε για κατάργηση της σύνταξης στα 64 έτη, αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλαγή των συμβάσεων. Αγωνιστήκαμε κατά της κυβέρνησης του Μακρόν. «Παρά τις ύβρεις το Λαϊκό Μέτωπο κατέκτησε την πρώτη θέση. Οι ψηφοφόροι απεφάνθησαν!» τόνισε.

 

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν