Μπριζίτ Μακρόν: «Σπάει» το πρωτόκολλο και πιάνει το χέρι της βασίλισσας Καμίλα

Η άβολη στιγμή που η Μπριζίτ Μακρόν απλώνει το χέρι της στη βασίλισσα Καμίλα κι εκείνη τραβιέται – Δείτε βίντεο

Μπριζίτ Μακρόν, Βασίλισσα Καμίλα

Μια αμήχανη στιγμή είχαν σήμερα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν και η βασίλισσα Καμίλα την ώρα που κατέθεταν στεφάνια στο βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας στο Ver-sur-Mer, με αφορμή τη μεγάλη εκδήλωση για τη 80ή επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων.

Μετά τις ομιλίες του βασιλιά Καρόλου – μίλησε μάλιστα στα γαλλικά – και του Εμανουέλ Μακρόν, ο μονάρχης και ο πρόεδρος της Γαλλίας κατέθεσαν στεφάνια προς τιμή των πεσόντων στο βρετανικό μνημείο της Νορμανδίας.

Από την πλευρά τους, η βασίλισσα Καμίλα και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, ντυμένες και οι δύο στα λευκά, κατέθεσαν επίσης στεφάνια ωστόσο, σημειώθηκε ένα απρόοπτο.

Πρώτη κατέθεσε στεφάνι η Καμίλα και στη συνέχεια η Μπριζίτ Μακρόν. Αφού απομακρύνθηκαν λίγο, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας άπλωσε το χέρι της στη βασίλισσα, αλλά η Καμίλα φάνηκε κάπως απρόθυμη να προσφέρει το χέρι της – εξάλλου δεν είθισται κάποιος να αγγίζει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Αφού φάνηκε να σφίγγει ελαφρά το χέρι της βασίλισσας, η Μπριζίτ το άφησε τελικά και οι δυο τους στάθηκαν δίπλα- δίπλα μπροστά στο μνημείο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας, δεν υπάρχουν «υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς» όταν συναντάς τη βασίλισσα ή ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι δεν πρέπει να προχωράς σε κάτι περισσότερο από μια χειραψία.

Ενώ τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, είναι γνωστό ότι είναι πιο χαλαρά και μοιράζουν αγκαλιές, η παλαιότερη γενιά ακολουθεί το παράδειγμα της βασίλισσας Ελισάβετ που δεν ήταν διακριτική με το υπόλοιπο κοινό.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άφησε επίσης τον βασιλιά και τη βασίλισσα να περιμένουν, όταν άργησε 20 λεπτά στην τελετή μνήμης για την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.

Ίσως σας ενδιαφέρουν