Ρεύμα: Αυτές είναι οι συσκευές «βρικόλακες» – Σας χρεώνουν ακόμη και όταν είναι κλειστές

Ποιες συσκευές πρέπει να απενεργοποιείτε για να πληρώνετε χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος

Υπάρχουν ορισμένες συσκευές «βρικόλακες» οι οποίες σας χρεώνουν ακόμη και όταν είναι κλειστές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, τα νοικοκυριά μπορούν να δουν χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος, εάν τις βγάζουν από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιούν.

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συσκευές που «ρουφούν» ενέργεια ακόμα και όταν δε λειτουργούν, τη στιγμή που είναι συνδεδεμένες στην πρίζα.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Τέτοιες συσκευές είναι:

-Η τηλεόραση
-Το λάπτοπ
-Οι κονσόλες παιχνιδιών
-Ο φούρνος μικροκυμάτων
-Ο φορτιστής του κινητού
-Ο εκτυπωτής
-Τα ηχεία

Σύμφωνα με το BBC, οι Βρετανοί καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο 175 περίπου ευρώ το χρόνο εάν βγάλουν τις παραπάνω συσκευές από την πρίζα, λαμβάνοντας υπόψη τη μέση τιμή του ρεύματος, η οποία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται περίπου στα 0,27 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου οι τιμές τείνουν να είναι ελαφρώς υψηλότερες, το κέρδος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

«Όσο οι συσκευές σας είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα, τραβούν αργά ηλεκτρισμό, ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένες. Τα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύουν στο σύνολο 4,28 εκατ. ευρώ απλά για να έχουν το προνόμιο να παραμένουν οι συσκευές τους σε αναμονή. Αυτό ισούται με 175 ευρώ για το μέσο νοικοκυριό- ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες κατανάλωσης ρέυματος», αναφέρεται στο άρθρο.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν