Σιλιανόφσκα: Αρνείται πεισματικά να αποκαλέσει τη χώρα της Βόρεια Μακεδονία

Η νέα πρόεδρος προκαλεί ξανά, δηλώνοντας πίστη στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού και ταυτόχρονα σεβασμό στην Συμφωνία των Πρεσπών…

Βόρεια Μακεδονία: Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, από ην πρώτη μέρα της ορκωμοσίας της, αρνείται πεισματικά να αποκαλέσει τη χώρα της «Βόρεια Μακεδονία» ακολουθώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και επιμένει χωρίς να υποχωρεί στο ελάχιστο…

Ούτε στην ιστοσελίδα της, ούτε πουθενά υπάρχει η Βόρεια Μακεδονία για την Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Μάλιστα, με νέες δηλώσεις της προκαλεί ξανά.

«Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού. Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι τώρα. Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό μου όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, πιστεύω επίσης στην ελευθερία της έκφρασης της σκέψης, στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού που δεν μπορεί να είναι μόνο συλλογική και να αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική» αναφέρει η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας.

Και συνεχίζει: «Έτσι, για μένα, η ελευθερία της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται και δεν «Βλέπετε εδώ ότι παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ίσως σας ενδιαφέρουν