Singapore Airlines: Αίματα, μάσκες οξυγόνου και αντικείμενα στο πάτωμα – Εικόνες από το εσωτερικό του αεροσκάφους

Σκηνές χάους στο αεροσκάφος της Singapore Airlines μετά τις αναταράξεις

Singapore Airlines

Το απόλυτο χάος επικράτησε στο αεροσκάφος της Singapore Airlines που εκτελούσε το αεροδρόμιο Λονδίνο – Σιγκαπούρη μετά τις αναταράξεις που στοίχισαν τη ζωή ενός επιβάτη.

Αίματα, πράγματα πεσμένα παντού, ανοιχτές καμπίνες αποσκευών και πεσμένες μάσκες οξυγόνου είναι οι εικόνα που αντίκρισαν οι Αρχές της Ταϊλάνδης, όταν μπήκαν στο αεροσκάφος της Singapore Airlines που εκτελούσε το αεροδρόμιο Λονδίνο – Σιγκαπούρη, όταν έπεσε σε αναταράξεις, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Οι εικόνες του βίντεο είναι αποκαλυπτικές. Οι μάσκες οξυγόνου που διαθέτει το αεροσκάφος σε αρκετές θέσεις έχουν κατέβει. Στον χώρο που κάθονται οι αεροσυνοδοί, τα πάντα είχαν πέσει. Τα πράγματα των επιβατών έχουν πέσει παντού. Τα εξαρτήματα της οροφής ξηλώθηκαν, ενώ φαίνονται οι σωληνώσεις.

Από τα όσα έχουν καταγραφεί στο εν λόγω βίντεο οι εικόνες στο εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους μαρτυρούν την καταστροφή στην πτήση τρόμου. Αίματα στο έδαφος, προσωπικά αντικείμενα επιβατών πεσμένα κάτω, μάσκες οξυγόνου να κρέμονται πάνω από τις θέσεις των επιβατών, αλλά και διαλυμένα τμήματα στα πλαστικά μέρη στην οροφή του εσωτερικού του αεροσκάφους μαρτυρούν τα όσα έζησαν πλήρωμα και επιβάτες.

Το απόλυτο χάος επικρατεί και στα σημεία που κάθονται τα μέλη του πληρώματος, αεροσυνοδοί και φροντιστές καθώς έχουν διαλυθεί τα πάντα. Στο πάτωμα βρίσκονται χαρτιά, αντικείμενα, σνακς και ό,τι άλλο υπήρχε στα ντουλάπια.

Στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους βρίσκονται οι άνδρες ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για να διευκρινίσουν τις συνθήκες του περιστατικού.

«Όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι» – Σοκάρουν οι περιγραφές των επιβατών

Αιμόφυρτοι επιβάτες «ούρλιαζαν από τον πόνο» μετά από αναταράξεις σε πτήση στο Ηνωμένο Βασίλειο προς Σιγκαπούρη.

Ένας επιβάτης της Singapore Airlines έδωσε μια τρομακτική περιγραφή των όσων συνέβησαν στην πτήση μετά την αναγκαστική προσγείωση.

Ο Dzafran Azmir, ένας 28χρονος φοιτητής, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το αεροπλάνο άρχισε να τρέμει πριν πέσει ξαφνικά.

«Ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να γέρνει και έτρεμε, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά ακολούθησε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι», είπε.

«Κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στις καμπίνες αποσκευών και τις βαθούλωσαν, χτύπησαν τα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες και το έσπασαν κατευθείαν».

Ο Andrew Davies, από το Lewisham του Λονδίνου, έγραψε στο X (πρώην Twitter) ότι ο ίδιος και άλλοι επιβάτες που δεν τραυματίστηκαν από τις αναταράξεις περιμένουν αυτή τη στιγμή σε χώρο αναμονής στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον κ. Davies, ένας άνδρας που ταξίδευε με τη σύζυγό του στην πτήση πέθανε.

Έγραψε στο Χ: «Ήμουν σε εκείνη την πτήση και βοήθησα όσο μπορούσα. Όσοι δεν τραυματίστηκαν (συμπεριλαμβανομένου εμού) βρίσκονται σε χώρο αναμονής στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Η καρδιά μου είναι με τον κύριο που έχασε τη ζωή του και την καημένη τη γυναίκα του. Φρικτή εμπειρία»

«Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν – συμπεριλαμβανομένων των αεροσυνοδών που ήταν στωικοί και έκαναν ό,τι μπορούσαν. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μπανγκόκ ανταποκρίθηκαν γρήγορα. Πολύ μικρή προειδοποίηση. Το σήμα για τη ζώνη ασφαλείας άναψε, έβαλα αμέσως τη ζώνη μου και μετά το αεροπλάνο απλά έπεσε» είπε ένας άλλος.

«Επιβάτες με ιατρική εκπαίδευση βοήθησαν όσο μπορούσαν. Κάναμε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον φτωχό κύριο που πέθανε. Ένας άλλος επιβάτης ξάπλωσε στο διάδρομο πίσω μου. Δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη με αυτούς. Μακάρι να μπορούσα να είχα βοηθήσει περισσότερο» περιγράφει ένας άλλος.

Ένας άλλος περιγράφει: «Τα αντικείμενα σκορπίστηκαν, ο καφές και το νερό πιτσίλισαν το ταβάνι. Σουρεαλιστικό. Τόσοι πολλοί τραυματίες. Χτυπήματα στο κεφάλι, αυτιά να αιμορραγούν. Μια κυρία ούρλιαζε από τους πόνους της πλάτης της. Δεν μπορούσα να τη βοηθήσω – απλώς της έφερα νερό».

Ίσως σας ενδιαφέρουν