Στενά του Ορμούζ: Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από drone, ασφαλή όλα τα μέλη του πληρώματος

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από drone κατά την έξοδό του από τα Στενά του Ορμούζ - Τι συνέβη

Στενά του Ορμούζ Στενα του Ορμουζ
🎙️ Άκουσε το άρθρο

Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από drone κατά την έξοδό του από τα Στενά του Ορμούζ την Πέμπτη (13.08.2026), σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής υπηρεσίας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO. Το δεξαμενόπλοιο υπέστη μικρές ζημιές από το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο συνέχιζε την πορεία του μετά το πλήγμα στα Στενά του Ορμούζ, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ούτε κάποια επίπτωση στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η UKMTO, η οποία υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό από στρατιωτικές αρχές, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την προέλευση του drone ή τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το πλήγμα.

Το περιστατικό καταγράφεται σε μία από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς για τη διεθνή μεταφορά ενεργειακών προϊόντων, όπου οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά λόγω της αυξημένης έντασης στην ευρύτερη περιοχή.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης