Συνάντηση της Τζιλ Μπάιντεν με την Ολένα Ζελένσκα σύζυγο του προέδρου της Ουκρανίας

Είχαν συνάντηση σε σχολείο που μετατράπηκε σε καταφύγιο για τους Ουκρανούς που έχουν φύγει από τις εστίες τους λόγω του πολέμου.

Πέρασε τα σύνορα της Ουκρανίας η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν και συνατήθηκε με τη σύζυγό του προέδρου της Ουκαρίας Ολένα Ζελένσκα.

Η Τζιλ Μπάιντεν πέρασε τα σύνορα Σλοβακίας-Ουκρανίας μετά από επίσκεψη στο συνοριακό φυλάκιο Vysne Nemecke στη σλοβακική πλευρά.

Η σύζυγός του πρόδρου των ΗΠΑ βρίσκεται στην πόλη Uzhhorod, στη νοτιοδυτική Ουκρανία. Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κρυβόταν εδώ και καιρό μαζί με τα παιδιά της και είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, που εμφανίζεται δημόσια.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Η Τζιλ Μπάιντεν και η Ολένα Ζελένσκα είχαν συνάντηση σε σχολείο που μετατράπηκε σε καταφύγιο για τους Ουκρανούς που έχουν φύγει από τις εστίες τους λόγω του πολέμου.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες για περισσότερο από μία ώρα.

«Ήθελα να έρθω την Ημέρα της Μητέρας», είπε η Τζιλ Μπάιντεν κατά την άφιξή της. «Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να δείξουμε στον ουκρανικό λαό ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει και αυτός ο πόλεμος είναι βάναυσος. Και ο λαός των ΗΠΑ στέκεται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας».

«Το νιώθουμε», απάντησε η Ζελένσκα.

«Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για μια πολύ θαρραλέα πράξη», συνέχισε η Ζελένσκα. «Διότι καταλαβαίνουμε τι χρειάζεται για να έρθει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εδώ κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, όταν οι στρατιωτικές ενέργειες λαμβάνουν χώρα καθημερινά, όπου οι σειρήνες ηχούν καθημερινά -ακόμη και σήμερα».

«Όλοι νιώθουμε την υποστήριξή σας και όλοι νιώθουμε την ηγεσία του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η Ημέρα της Μητέρας είναι μια πολύ συμβολική ημέρα για εμάς, γιατί νιώθουμε επίσης την αγάπη και την υποστήριξή σας σε μια τόσο σημαντική ημέρα».

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν