«Θα πλήξουμε τη Χεζμπολάχ όπου χρειαστεί» λέει ο Νετανιάχου – Νεκρός ο ανιψιός και δεξί χέρι του ηγέτη της οργάνωσης
Οι ισραηλινές επιθέσεις, με επίκεντρο τη Βηρυτό, έχουν προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων αθώων τα τελευταία 24ωρα και τον τραυματισμό τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων
Το Ισραήλ θα πλήξει το φιλοϊρανικό ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ «όπου χρειαστεί» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, την επομένη των φονικών πληγμάτων που εξαπέλυσε το Ισραήλ στον Λίβανο.
«Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ με δύναμη, ακρίβεια και αποφασιστικότητα», έγραψε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X.
«Το μήνυμά μας είναι σαφές: όποιος επιτίθεται σε Ισραηλινούς αμάχους θα πληγεί. Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ παντού όπου χρειαστεί, μέχρι να έχουμε αποκαταστήσει πλήρως την ασφάλεια για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο, μη οριστικό απολογισμό που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, τα χθεσινά ταυτόχρονα ισραηλινά πλήγματα που εξαπολύθηκαν χωρίς προειδοποίηση και έθεσαν στο στόχαστρο το κέντρο της Βηρυτού και πολλές άλλες περιοχές του Λιβάνου, προκάλεσαν τον θάνατο 203 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 1.000.
«Ο απολογισμός της επίθεσης στον Λίβανο είναι 203 νεκροί και περισσότεροι από 1.000 τραυματίες», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Ρακάν Νασρεντίν. Το υπουργείο του είχε καταγράψει 182 θανάτους και 890 τραυματίες χθες.
Το Ισραήλ σκότωσε το «δεξί χέρι» του ηγέτη της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (09.04), πως σκότωσε το «δεξί χέρι» του Ναΐμ Κασέμ, ηγέτη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Ο γραμματέας του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό χθες, ανακοίνωσαν οι IDF
Ο Αλί Γιουσούφ Χαρσί έγινε στόχος σε μια επιδρομή στη γειτονιά Tallet Khayat της Βηρυτού.
Ο στρατός λέει ότι ο Χαρσί ήταν ανιψιός και προσωπικός γραμματέας του Κασέμ.
«Ο Χαρσί ήταν στενός συνεργάτης και προσωπικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ και έπαιξε κεντρικό ρόλο στη διαχείριση του γραφείου του και της ασφάλειάς του», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του.
🔴ELIMINATED: Ali Yusuf Harshi, the personal secretary to Hezbollah Secretary-General Naim Qassem in Beirut.
A close associate and personal advisor, Harshi played a key role in managing and securing Qassem’s office.
The IDF also struck two key crossings used by Hezbollah to…
— Israel Defense Forces (@IDF) April 9, 2026
Αναλυτικά η ανακοίνωση των IDF:
Ο ισραηλινός στρατός (Τσεάλ) εξόντωσε στη Βηρυτό τον γραμματέα του γενικού γραμματέα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Νάιμ Κάσεμ: Επιτεθήκαν νύχτα υποδομές τρομοκρατίας στο νότιο Λίβανο.
Ο στρατός επιτέθηκε και εξόντωσε χθες τον Άλι Γιουσέφ Χαράσι, προσωπικό γραμματέα του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ και ανιψιό του Ναίμ Κάσεμ, στην περιοχή της Βηρυτού.
Ο Χαράσι ήταν στενός συνεργάτης και προσωπικός σύμβουλος του Νάιμ Κάσεμ, συμμετέχοντας ενεργά στη διοίκηση και την ασφάλεια του γραφείου του.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός επιτέθηκε σε δύο βασικά σημεία διέλευσης που χρησιμοποιούσαν οι μαχητές της Χεζμπολάχ για τη μεταφορά χιλιάδων όπλων, ρουκετών και εκτοξευτών από τον βορρά προς τον νότο του ποταμού Λιτάνι στον Λίβανο.
Επιπλέον, καταστράφηκαν περίπου 10 αποθήκες όπλων, εκτοξευτές και διοικητικά κτίρια που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση.