Τραμπ: Ξεμένει από χρήματα – Οι δωρητές στηρίζουν Μπάιντεν

75 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα έχει συγκεντρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Τζο Μπάιντεν καθοδόν προς τις προεδρικές εκλογές του Νομεβρίου…

Τραμπ

Οι Αμερικανοί αγαπούν το θέαμα και ο Ντόναλντ Τραμπ τους το προσφέρει αφειδώς…

Η πρώτη ποινική δίκη στην ιστορία των ΗΠΑ του πρώην προέδρου ξεκίνησε και πρωτοσέλιδα γέμισαν όχι τα 34 κακουργήματα, που αφορούν κατά κύριο λόγο πλαστογραφία επιχειρηματικών εγγράφων για την παραπλάνηση των εκλογέων, για τα οποία κατηγορείται, αλλά η φωτογραφία του ίδιου να τον έχει πάρει ο ύπνος στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και φυσικά η πανέμορφη επικοινωνιολόγος Μάργκο Μάρτιν στο πλευρό του.

Η πιο δαπανηρή προεδρική κούρσα όλων των εποχών

Οι Financial Times πάντως αφιέρωσαν άρθρο τους σε μια άλλη πτυχή της προεκλογικής εκστρατείας του καθοδόν προς τις εκλογές του Νοεμβρίου, αυτή των χορηγειών, που αυτή τη φορά δεν είναι ούτε εντυπωσιακές, ούτε αξιομνημόνευτες.

Σχεδόν 75 εκατ. δολάρια λιγότερα για την προεδρική του υποψηφιότητα έχει συγκεντρώσει ο πρώην πρόεδρος από τον αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν, ενώ έχει 270.000 λιγότερους μοναδικούς δωρητές τώρα από ό,τι στο ίδιο στάδιο της προσπάθειάς του για τον Λευκό Οίκο πριν από τέσσερα χρόνια.

Τα ευρήματα, από μια ανάλυση της βρετανικής εφημερίδας των ομοσπονδιακών δεδομένων της προεκλογικής εκστρατείας, προκαλούν ερωτήματα σχετικά με το πώς η συρρικνωμένη βάση του πρώην προέδρου θα τον στηρίξει μέσα από δαπανηρές δικαστικές υποθέσεις και σε μια εκστρατεία που αναμένεται να είναι η πιο δαπανηρή προεδρική κούρσα όλων των εποχών.

Για του λόγου το ασφαλές ο Αμερικανός πρόεδρος διέθετε 146 εκατ. δολάρια στα τέλη Μαρτίου και έχει συγκεντρώσει 368 εκατ. δολάρια σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο. Οι ομάδες υπέρ του Τραμπ πρέπει να παραδώσουν τους σχετικούς αριθμούς μέχρι την ομοσπονδιακή προθεσμία που λήγει το βράδυ του Σαββάτου, ενώ είχαν 65 εκατ. δολάρια μετρητά στο ταμείο τους στο τέλος του 2023.

Καταδικασμένος πρόεδρος ή άφραγκος πρόεδρος;

Τα χρήματα παραμένουν ζωτικής σημασίας στις πολύμηνες κούρσες για τον Λευκό Οίκο, καθώς οι υποψήφιοι εκτοξεύουν τις πολιτείες με διαφημιστικές εκστρατείες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων πριν από την ψηφοφορία.

Το 2020, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε το ρεκόρ του 1 δισ. δολαρίων σε δωρεές και ο Τραμπ μάζεψε περίπου 775 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Open Secrets.

Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ έχει εκμεταλλευτεί τα νομικά του προβλήματα για να συγκεντρώσει χρήματα, αλλά ξοδεύει επίσης πολλά για την υπεράσπισή του σε τέσσερις ποινικές δίκες και μια αστική υπόθεση απάτης που απειλεί την επιχειρηματική του αυτοκρατορία.

Το ερώτημα συνεπώς είναι την επόμενη της μεγάλης εκλογικής κούρσας θα είναι ένας καταδικασμένος πρόεδρος ή ένας άφραγκος πρόεδρος.

Εκτός αν τον προλάβει ο Μπάιντεν την ώρα της κάλπης…

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν