Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Ράαμπ μετά τις καταγγελίες εργασιακό bullying

Σάλος από το πόρισμα της έρευνας, στο οποίο καταγράφονται τουλάχιστον οκτώ περιστατικά εκφοβισμού

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βρετανίας και υπουργός Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ κατηγορούμενος για εργασιακό εκφοβισμό.

Ο πρώην υπουργός είχε δεχτεί τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες από κυβερνητικούς αξιωματούχους στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, όπως και στο αρμόδιο υπουργείο για το Brexit. Την διαχείριση των υποθέσεων είχε αναλάβει ο δικηγόρος Άνταμ Τόλι. Ο ίδιος ερευνούσε επί μήνες τις καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος του Ράαμπ από εργαζόμενους σε κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίοι τον κατηγορούσαν για εκφοβισμό.

Μέχρι στιγμής, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του πορίσματος. Ωστόσο, δεν έχει προβεί σε νεότερες δηλώσεις επί του θέματος. Σε επιστολή του προς τον Σούνακ, που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Ράαμπ εκτίμησε ότι η έρευνα δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

«Ζήτησα να διεξαχθεί έρευνα και είχα δεσμευθεί ότι θα παραιτηθώ, αν κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εκφοβισμός (εκ μέρους μου). Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τηρήσω τον λόγο μου», υπογραμμίζει ο Ράαμπ.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ποτέ δεν έβρισε, φώναξε ή εκφόβισε κάποιον σωματικά στη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Ωστόσο, δύο από τις οκτώ καταγγελίες θεωρούνται έγκυρες, σύμφωνα με την έρευνα.

Στην επιστολή του ο Ράαμπ τονίζει ότι «οι υπουργοί θα πρέπει να είναι σε θέση να ασκούν άμεση επίβλεψη στους ανώτερους αξιωματούχους σε περιπτώσεις κρίσιμων διαπραγματεύσεων».

Συνολικά καταγράφονται επίσημα τρεις παραιτήσεις υπουργών από την κυβέρνηση της χώρας. Ο Γκάβιν Γουίλιαμσον, πρώην υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, παραιτήθηκε τον Νοέμβριο, μετά από καταγγελίες που δέχτηκε για εκφοβισμό. Λίγο πιο μετά, τον Ιανουάριο, βρέθηκε εκτός κυβέρνησης ο επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος, Ναντίμ Ζαχάουι, κατηγορούμενος για την απόκρυψη των φορολογικών του στοιχείων.

Μετά από τα πολλαπλά περιστατικά παραίτησης, σε καθεστώς εποπτείας έχει τεθεί και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος εξετάζεται για την πλήρη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν