Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παραχώρησε η Αναστασία Κοτανίδου, η οποία αναφέρθηκε στην εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όσον αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού είπε: «Έχουμε ανοίξει τα σχολεία, εν μέρει τα σύνορα, τον τουρισμό και τα κρούσματα είναι περιορισμένα. Δεν φαίνεται να έχουμε πρόβλημα. Ούτε με τα εισαγόμενα κρούσματα έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα.

Αν ξεφύγει ένα από τα εισαγόμενα κρούσματα και πάει σε ένα ξενοδοχείο, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης. Απομόνωση».

Αναφορικά με το αν κινδυνεύουν οι νέοι τόνισε: «Δεν είχαμε πει ποτέ ότι οι νέοι ότι δεν θα ασθενήσουν. Οι νέοι έχουν την τάση να εκτίθενται περισσότερο, επειδή θεωρούν ότι είναι άτρωτοι».

Για την ανάπτυξη του εμβολίου δήλωσε: «Μέχρι τώρα δεν έχουμε πληροφορίες ότι έχει μεταλλαχθεί ο ιός, επομένως η ανάπτυξη του εμβολίου είναι πιο εύκολη».

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια οι υπόλοιποι. Πολλά κέντρα τη δεδομένη χρονική στιγμή προσπαθούν να παράξουν εμβόλιο».

Για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας υπογράμμισε: «Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού, άλλωστε στην Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο καθόμαστε έξω, δεν κλεινόμαστε μέσα»

Για τις διακοπές διευκρίνισε: «Όσοι θέλουν να πάνε διακοπές, ασφαλώς και μπορούν. Θέλει, όμως, πολύ προσοχή και σίγουρα να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Ο κόσμος έχει χωριστεί σε δύο ομάδες. Η πρώτη λέει ότι αντιμετωπίσαμε καλά την πανδημία και η δεύτερη αμφισβητεί την ύπαρξη του κορωνοϊού. Μάλιστα, υπάρχουν και γιατροί που το λένε αυτό».