Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παραχώρησε η Αναστασία Κοτανίδου η οποία αναφέρθηκε στην εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το πρόσφατο περιστατικό με το πανηγύρι και το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Όσον αφορά στα πανηγύρια, η κυρία Κοτανίδου είπε: «Είχαμε πει ότι τα πανηγύρια δεν πρέπει να γίνονται με τίποτα. Στο πρόσφατο περιστατικό δεν τηρήθηκε κανένα μέτρα, οπότε για εμένα πρέπει να απαγορευτούν. Δεν είναι μόνο ότι οι παρευρισκόμενοι χόρευαν χωρίς μάσκες, ο ένας ήταν πάνω στον άλλο.

Για τον συνωστισμό στον ΕΦΚΑ: «Πρέπει να βρει έναν τρόπο και να γίνονται ηλεκτρονικά οι διαδικασίες. Εκτός από Covid θα κινδυνεύσουν και με θερμοπληξία οι άνθρωποι».

Για το αν έχουμε απαλλαγεί από τον κορωνοϊό, υπογράμμισε: «Ο ιός είναι εδώ δεν έχει φύγει. Έχουμε εισαγόμενα κρούσματα και λογικά θα δούμε νοσηλείες. Ας ελπίζουμε ότι δεν θα εισαχθούν άνθρωποι στις ΜΕΘ»

Δεν παίζει ρόλο μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά και το είδος. Αν π.χ. μπουν αύριο στο νοσοκομείο 15 άτομα, πρέπει να ανησυχήσουμε.

Έχουμε μάθει πολλά πράγματα για τον ιό, ωστόσο, δεν το ξέρουμε πλήρως. Πάντως, η πλειονότητα των ασθενών είναι σε άριστη κατάσταση»

Τέλος, για ένα ενδεχόμενο κύμα του ιού από το φθινόπωρο, είπε: Η ιατρική κοινότητα είναι πλήρως έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα. Ότι θα έχουμε κρούσματα το φθινόπωρο και τον χειμώνα είναι δεδομένο. Ακόμα υπάρχει μία δημοσίευση για μετάλλαξη της νόσου, η οποία είναι υπό διερεύνηση. Αυτοί που έχουν νοσήσει, έχουν αντισώματα, δεν γνωρίζουμε όμως πόσο διαρκούν αυτά.