Η Αναστασία Κοτανίδου τόνισε σε δηλώσεις της το πρωί της Τετάρτης πως «δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική», σχετικά με τη θεραπεία και την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με κορωνοϊό. «Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», συμπλήρωσε η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σχετικά με την πληρότητα των κλινών των ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» η κ. Κοτανίδου δήλωσε πως: «εμείς στο νοσοκομείο έχουμε ελεύθερα κρεβάτια. Μάλιστα χθες δεν πήραμε καμία εισαγωγή».

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, αναφερόμενος στη φαρμακευτική αγωγή του Ιερώνυμου, επισήμανε: «Όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί».