Από τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε χθες πως θα αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, υπάρχουν αντιδράσεις καθώς ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή ενώ υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα.

Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε πως δεν θα αναλάμβανε ποτέ την υπεράσπιση ενός παιδόφιλου και σήμερα (23/2) δήλωσε στο MEGA πως η υπόθεση αφορά τη Λίνα Μενδώνη και όχι τον ίδιο τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια ιδιαίτερη μεταχείριση του κ. Κούγια προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς σε τηλεφωνικές του συνεντεύξεις κλείνει απότομα το τηλέφωνο ενώ απευθύνθηκε σε δημοσιογράφο της τηλεόρασης του OPEN, λέγοντας «μην είστε ανάγωγη».

Στο «Happy Day»

Στην εκπομπή «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμούς κατά συρροή, την οποία δήλωσε χθες πως θα αναλάβει.

«10.30 θα πάρω τη δικογραφία. Είμαι καθ’ οδόν για την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου στο Εφετείο. Κατά τις 10.30 θα έχω μια διακοπή για να πάρω τη δικογραφία. Αφού τη μελετήσω, θα έχω μία ολοκληρωμένη άποψη όσον αφορά στα στοιχεία, πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη. Έχω μόνο την άποψη του κ. Λιγνάδη, έχω την άποψή του για τους δύο αρνητικούς πρωταγωνιστές, που είναι οι δύο φερόμενοι ως βιασθέντες πριν από χρόνια από αυτόν, και για τη φερόμενη ως μάρτυρα, μία 40χρονη κυρία», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια, ο ποινικολόγος πρόσθεσε: «Ο στόχος στην υπόθεση δεν είναι ο κύριος Λιγνάδης. Ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας αριθμός. Ο στόχος είναι η κ. Μενδώνη και η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι οι αποφάσεις που παίρνει η κ. Μενδώνη για την απεμπλοκή του έργου στο Ελληνικό. Ο κύριος Λιγνάδης είναι κατηγορηματικός ότι είναι αθώος».

Τότε, η Σταματίνα Τσιμτσιλή θέλησε να του κάνει κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις για την υπόθεση, ωστόσο ο Αλέξης Κούγιας της είπε: «Παρεμβαίνετε και δεν θα καταλάβει ο κόσμος. Δεν είναι ωραίο να μιλάτε, όταν μιλάει κάποιος συνομιλητής σας. Με διακόπτετε…».

«Γνωρίζετε τη δικογραφία; Εγώ έχω μιλήσει με τον κ. Λιγνάδη. Γνωρίζετε την προσωπικότητα αυτών που καταγγέλλουν; Πώς παίρνετε θέση; Επειδή πρέπει να μπω στο δικαστήριο, είναι 9 η ώρα, θα τα ξαναπούμε», είπε ο Αλέξης Κούγιας στη Σταματίνα Τσιμτσιλή κι έκλεισε το τηλέφωνο.

Στον ΑΝΤ1

Οι τόνοι ανέβηκαν και κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνέντευξης του ποινικολόγου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και η συζήτηση ολοκληρώθηκε, όταν ο κ. Κούγιας είπε:

«Θα ακούσετε την τοποθέτησή μου; Έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω. Αν θέλετε να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Παρακαλώ πολύ! Θα κλείσω, γεια σας. Ευχαριστώ πολύ».

Αφορμή για την ένταση στάθηκε η ανάρτηση του γιου του Αλέξη Κούγια, Χρήστου, ο οποίος αναφέρθηκε στα σχόλια των χρηστών των social media σχετικά με την εμπλοκή του πατέρα του στην υπόθεση Λιγνάδη.

Λίγα λεπτά αργότερα, όταν αναφέρθηκε από τους παρουσιαστές ότι υπάρχουν καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη, ο κ. Κούγιας ζήτησε συγκεκριμένα ονόματα. Μια παρέμβαση της Φαίης Σκορδά, όμως, προκάλεσε νέα ένταση.

«Την προηγούμενη φορά που παρενέβητε με αυτόν τον τρόπο στη συνομιλία μας, αποχώρησα. Να σέβεστε τον συνομιλητή σας και ειδικά αυτόν που συνομιλεί μαζί σας. Να σέβεστε εμένα. Σας παρακαλώ πολύ!», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Επόμενη διακοπή, από τον Γιώργο Λιάγκα αυτή τη φορά, έκανε έξαλλο τον κ. Κούγια. «Θα ακούσετε την τοποθέτησή μου; Έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω. Αν θέλετε να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Παρακαλώ πολύ! Θα κλείσω, γεια σας. Ευχαριστώ πολύ», είπε και έκλεισε το τηλέφωνο.

Στο OPEN

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους, για την υπόθεση Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας εκνευρίστηκε όταν ερωτήθηκε για τις φερόμενες απειλές κατά της οικογένειάς του.

«Μόλις παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και έχω ήδη δοκιμάσει μια έκπληξη. Πρόκειται για μια δικογραφία τηλεγράφημα με ελάχιστα στοιχεία, δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μια δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη.

Θέλω να σας πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ό,τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Μην ταπεινώνετε τη συζήτησή μας. Θα σας παρακαλέσω να με αφήσετε να τοποθετηθώ. Σας παρακαλώ μην είστε ανάγωγη! Σας παρακαλώ πολύ μην είστε ανάγωγη αν θέλετε να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Χάρηκα που σας είδα», είπε ο Αλέξης Κούγιας και αποχώρησε.