Παραβάσεις και προκατάληψη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη κατήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση του ηθοποιού-σκηνοθέτη χθες (23 Φεβρουαρίου).

«Αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη δεν συμβαίνουν ακόμα και στις πλέον αντισυνταγματικές χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής», τόνισε ο δικηγόρος στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Κούγιας απάντησε σχετικά με τη φράση «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» που περιλαμβανόταν στην ανακοίνωση με την οποία αναλάμβανε την υπόθεση και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι δικαίωμα του καθενός, κανείς δεν μπορεί να πλήξει αυτή την επιλογή. Κανείς. Το να είσαι, όμως, ένας άνθρωπος ο οποίος ψαρεύει σε διάφορα gay bar και πηγαίνει σε σπίτια με ομοφυλόφιλους, αλλά και φίλους σου… Δεν ονομάζω (σ.σ. έτσι) κάποιον που έχει συναισθήματα. Ο επαγγελματίας είναι αυτός που επιβιώνει μέσω της ομοφυλοφιλικής του σχέσης» είπε.

Επανέλαβε πως η δικογραφία που παρέλαβε είναι «τηλεγράφημα» και περιέχει χοντροκομμένα ψέματα, ενώ σημείωσε πως η πράξη για την οποία μπορεί να διωχθεί είναι αυτή του βιασμού καθώς από την ηλικία των 15 ετών «μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις». 

«Η μόνη πράξη είναι αυτή του βιασμού, η σεξουαλική πράξη δεν είναι τιμωρητέα. Μετά τα 15 μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Μόνο ο βιασμός είναι τιμωρητέος».