Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας μίλησε στο MEGA όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην 40χρονη «μάρτυρα κλειδί» στην υπόθεση. Όπως είπε, «κάνω το καθήκον μου και αναφέρομαι στην αξιοπιστία της συγκεκριμένης μάρτυρος».

«Η 40χρονη αυτή δεν είναι τίποτα στην υπόθεση, όλο το θέατρο γνωρίζει την εμμονική στάση που είχε απέναντι στον κ. Λιγνάδη» είπε ο δικηγόρος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πριν ασκηθεί ποινική δίωξη θα έπρεπε οι αρχές να καλέσουν τον κ. Λιγνάδη να πάρει αντίγραδα της δικογραφίας και να πει την άποψή του σχετικά με αυτήν πράγμα το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο δεν έγινε.

«Του εκδίδουν ένταλμα και περιορίζουν τον χρόνο που μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Όπως ανέφερε και στις δύο περιπτώσεις για τον οποίο κατηγορείται για βιασμό, ο εντολέας του δεν βρισκόταν στον τόπο της φερόμενης τέλεσης των αδικημάτων. Δήλωσε επίσης ότι ο κ. Λιγνάδης έχει και ημερολόγιο όπου γράφει μέσα κάθε μέρα που βρισκόταν.

Μάλιστα, στην  δεύτερη περίπτωση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης στις 9 Αυγούστου 2015 στην Επίδαυρο, ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής:

«Στη 1 Αυγούστου του 2015 μετέβη [ο Δημήτρης Λιγνάδης] στην Ιθάκη και έμεινε όλο τον Αύγουστο εκεί με τον ιδιοκτήτη του Action24 και πρώην υπουργό Πολιτισμού» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των δύο καταγγελλόντων.

Βλάχος: Ο εντολέας μου υπέστη βιασμό από τον Λιγνάδη

Ως ακλόνητη χαρακτήρισε ο δικηγόρος ενός εκ των μηνυτών, Γιάννης Βλάχος, την γνώση ότι ο εντολέας του υπέστη βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει ένας 14χρονος ο οποίος βιάστηκε» τόνισε ο δικηγόρος.

Μάλιστα έκανε λόγο για απαξίωση και εκφοβισμό τόσο των θυμάτων όσο και των μαρτύρων από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη.

Παράλληλα, μιλώντας στο MEGA και με αφορμή την αναγγελία του κ. Κούγια για ενδεχόμενες μηνύσεις κατά των καταγγελλόντων τόνισε ότι «εδώ είμαστε να απαντήσουμε στη δικαιοσύνη».

Επιπροσθέτως, δήλωσε ότι είναι έτοιμα και άλλα θύματα τα οποία έχουν να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος του.