Κούγιας: Εξηγήσεις για το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Τους λόγους για τους οποίους ανέλαβε την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη εξήγησε στην τηλεόραση του MEGA ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος ανακοίνωσε χθες πως θα αναλάβει την υπόθεση του σκηνοθέτη που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή, είπε πως η υπόθεση αφορά επιχειρηματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως υπάρχουν αποφάσεις της υπουργού Πολιτισμού, οι οποίες «μπλοκάρουν» το επενδυτικό και κατασκευαστικό έργο στο Ελληνικό, για αυτό «στοχοποιούν τον Λιγνάδη για να καταστρέψουν τη Μενδώνη».

«Αν είναι αλήθεια όσα λέει ο Δημήτρης Λιγνάδης, θα είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω», επισήμανε ο ποινικολόγος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι δυο τους μίλησαν επί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Λιγνάδης έδωσε στοιχεία για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για τη μάρτυρα-κλειδί, την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη.

Ακόμα δεν έχει τη δικογραφία στα χέρια του και γι’ αυτό ζήτησε αναβολή της απολογίας μέχρι την Πέμπτη.

Συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είπε ότι θα γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα καχύποπτος ως προς το ένταλμα σύλληψης.

Για τους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξε ότι πρόκειται για λαϊκό δικαστήριο και πως το γεγονός ότι τον έβλεπαν σε μέρη που συχνάζουν παιδιά, δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης. «Το τι λέει κάποιος, δε σημαίνει ότι είναι ποινικό αδίκημα», είπε σχετικά.

Τέλος για την ανακρίτρια, ευχήθηκε να μπορέσει να αντέξει το βάρος. «Δεν μπορείς να καταστρέψεις έναν άνθρωπο μόνο για πολιτικά παιχνίδια και εντυπώσεις», κατέληξε.