Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση φέρνει πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων» |

Σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Ανατολικού Ολύμπου, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςτόνισε πως «δεν περιμέναμε να φτάσει ο Δεκέμβρης για να δούμε πού το πάει η κυβέρνηση. Αλλά τώρα, πρέπει να σημάνουμε συναγερμό μπροστά στην πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα».

      Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έρχεται να κάνει πράξη τα πιο τρελά όνειρα της ΕΕ και της εργοδοσίας, μετατρέποντας την κοινωνική ασφάλιση σε «ατομική υπόθεση».

      Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, με το ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, «οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν για παροχές που μπορεί να μην πάρουν ποτέ και θα καλούνται να ζήσουν με την εθνική σύνταξη, η οποία δεν θα αρκεί ούτε για τα στοιχειώδη και όσο δουλεύουν, θα ταΐζουν με ασφάλιστρα τα κοράκια της υγείας και της πρόνοιας».

      Ο κ.Κουτσούμπας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το επόμενο διάστημα «θα έχουμε συντονισμένη πλύση εγκεφάλου, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους, για τα δήθεν οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης» καθώς ήδη «μεγάλοι όμιλοι διαφημίζουν στους εργαζομένους τους, διάφορες εταιρίες και ασφαλιστικά πακέτα».