Από σήμερα το πρωί (6 Απριλίου) σταμάτησαν οι περιορισμοί της καραντίνας στη Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Οι περιορισμοί αυτοί είχαν τεθεί με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας από τις 16 Μαρτίου, εξαιτίας αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού στα δύο χωριά. Μάλιστα, οι δύο οικισμοί μέχρι σήμερα «μετρούν» 4 νεκρούς.

Βάσει των στοιχείων του δήμου Βοίου, φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα θετικό στον ιό τόσο στα δύο χωριά όσο και στον υπόλοιπο Δήμο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και δικαιώνει την στάση και συμπεριφορά των κατοίκων όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Βοίου κάλεσε τους πολίτες των δύο ορεινών κοινοτήτων το επόμενο χρονικό διάστημα να συμμορφώνονται στους περιορισμούς μετακίνησης που ισχύουν για όλους τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις και επισκέψεις σε γειτονικούς νομούς. Η Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται κοντά σε ορισμένα χωριά της Καστοριάς, ενώ πολλοί από τους κατοίκους των δύο χωριών διατηρούν στενούς δεσμούς με το Άργος Ορεστικό.

Ο κ. Ζευκλής υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει μέσω τηλεφώνου να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να εξυπηρετεί την τροφοδοσία των κατοίκων σε τρόφιμα και φάρμακα, ώστε οι κάτοικοι να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ