Κρίσιμη Συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ τον Δεκέμβριο | trump mitsotakis 2509 1111

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το γεύμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντνόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο στις 4 Δεκεμβρίου, για τις χώρες που προϋπολογίζουν περισσότερο από το 2% για την άμυνα τους. Οι δύο τους θα συζητήσουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τους κινδύνους που απορρέουν από την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κύριος Μητσοτάκης θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ως αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους τους Λευκού οίκου στο γεύμα εργασίας θα υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι της Εσθονίας, της Λεττονίας της Πολωνίας της Ρουμανίας της Λιθουανίας της Βουλγαρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνάντηση και στην Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνάντηση των δύο ηγετών να οριστικοποιηθεί και μια επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις 7 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρας με την Τουρκία.