Κρίστιαν Έρικσεν: «Έγινε θαύμα» - Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την κατάρρευση του παίκτη (pics)

Ολόκληρος ο πλανήτης σοκαρίστηκε χθες (12 Ιουνίου) από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο ματς για το EURO ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία.

Ο Δανός παίκτης σε μια ανύποπτη φάση, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο 42ο λεπτό του ματς. Ο αρχηγός της ομάδας Σίμον Κιάερ, τη στιγμή της κατάρρευσης του συμπαίκτη του έτρεξε να σιγουρευτεί πως δεν θα καταπιεί την γλώσσα του.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί έφτασαν γρήγορα στο πλάι του με απινιδωτές κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως ο απινιδωτής και η εν γένει άμεση επέμβαση των γιατρών του έσωσαν τη ζωή.

Λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του Έρικσεν, η γυναίκα του έτρεξε και μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές της Δανίας δεν της επέτρεψαν να πλησιάσει τον σύζυγό της, με τη γυναίκα του να ξεσπάει σε κλάματα.

Έπειτα από πολλή ώρα και προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου, οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν σεντόνια γύρω από το φορείο και έβγαλαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Έρικσεν, που έφυγε για το νοσοκομείο.

Το ματς διακόπηκε και ο αγωνιστικός χώρος άδειασε. Μόνο ο κόσμος παρέμενε στις εξέδρες και περίμενε με αγωνία, όπως όλος ο πλανήτης, να μάθει νεότερα. Όπου γυρνούσε την κάμερα ο σκηνοθέτης έβλεπε κανείς Δανούς και Φινλανδούς δακρυσμένους.

Στη συνέχεια ήρθαν τα καλά νέα. Στην αρχή, κυκλοφόρησε μία φωτογραφία του παίκτη, ενώ έβγαινε από το γήπεδο, να έχει τις αισθήσεις του και να κρατάει το κεφάλι του. Όταν επιβεβαιώθηκε ότι είναι αυθεντική, η UEFA ανακοίνωσε πως ο 29χρονος είναι «στο νοσοκομείο και σε σταθερή κατάσταση». Λίγο μετά, το ίδιο ανακοίνωσε και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας.

Για «θαύμα» κάνει λόγο ο ευρωπαϊκός Τύπος σχετικά τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Η Marca στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει: «Έχουμε τους Πρωταθλητές του Euro. Τους Γιατρούς». Η AS αναφέρεται στον αγώνα που έδωσε ο Δανός άσος και οι γιατροί για να τον κρατήσουν στην ζωή, ενώ η «Mundo Deportivo» γράφει: «Σώθηκε» στην αναφορά της στον Έρικσεν. 

Η «Daily Star» κάνει λόγο για το «θαύμα στο χορτάρι», ενώ η «Mirror» μιλάει για το θαύμα στον αγωνιστικό χώρο. Παρόμοιος είναι και ο τίτλος της «Sunday People» που αναφέρεται στο θαύμα της σωτηρίας του Δανού άσου. 

Το περιστατικό του Έρικσεν και στην πρώτη σελίδα της «Telegraph», ενώ κάτι ανάλογο ισχύει για την «Mail», τους «Times» αλλά και την «Express». 

Η «Gazzetta dello Sport» έχει τίτλο «Σε περιμένουμε» όσον αφορά τον Έρικσεν και την Ίντερ, ενώ η «Corriere dello Sport» κάνει λόγο για θαύμα.  Η γαλλική «L’ equipe» κάνει λόγο για έναν αγώνα για τη ζωή.