Κρίστιαν Έρικσεν: Η «συγγνώμη» του BBC για τα πλάνα μετά την πτώση του παίκτη στο γήπεδο

Το BBC ζήτησε συγνώμη, έπειτα από πάρα πολλά παράπονα, για τα πλάνα του Κρίστιαν Έρικσεν, μετά την πτώση του στο γήπεδο στη διάρκεια του ματς της Δανίας κόντρα στη Φινλανδία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο κοινοποίησε την παρακάτω ανακοίνωση: «Απολογούμαστε σε όσους αναστατώθηκαν από τις εικόνες που μεταδώσαμε. Σε μία μετάδοση αγώνα, που ελέγχεται από την UEFA, μόλις ο αγώνας διεκόπη, αμέσως βγάλαμε τα πλάνα από την δική μας μετάδοση».

Ο σχολιαστής του BBC, Γκάρι Λίνεκερ τόνισε: «Ζητάω από την πλευρά μου συγνώμη. Αλλά εμείς δεχόμαστε τις εικόνες και δεν είναι στον έλεγχο μας».

Όσον αφορά στην υγεία του Κρίστιαν Έρικσεν, ο καθηγητής καρδιολογίας Σαντζέι Σάρμα, που συνεργάστηκε με τον παίκτη στην Τότεναμ, είπε πως ο Δανός δύσκολα θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο, μιλώντας στο αγγλικό πρακτορείο Press Association.

Ο καθηγητής καρδιολογίας Σαντζέι Σάρμα πλέον είναι πρόεδρος της επιτροπής καρδιολόγων της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, όπως και καθηγητής στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου.

Μοιάζει να είναι αισιόδοξος για την υγεία και τη μετέπειτα ζωή του Έρικσεν, αλλά εξέφρασε πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά

Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα».