Κρήτη: Δύσκολες ώρες για τον 3χρονο που έπεσε στο βαρέλι - Του έκαναν αεροβάπτισμα

Φτωχή χαρακτηρίζεται από τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η ανταπόκριση του 3χρονου στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται με όλα τα μέσα. Ο μικρός βρέθηκε χθες χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε βαρέλι.

Το παιδάκι νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων.

Νωρίς το μεσημέρι οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας, σύμφωνα με το CretaLive.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση όταν έφτασε στο ΠΑΓΝΗ εμφάνιζε υποθερμία (28 βαθμοί κελσίου) και μυδρίαση. «Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρεται ότι το παιδί βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά από ανακοπή.

«Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση», καταλήγει η ανακοίνωση.