Κρήτη: Φούρναρης έδωσε μάθημα ζωής σ' έναν 12χρονο κλέφτη κι εκείνος γύρισε να τον ευχαριστήσει 25 χρόνια μετά

Μίας από τις πιο όμορφες ιστορίες της ζωής διαδραματίστηκαν στην Κρήτη με πρωταγωνιστές έναν φούρναρη κι ένα 12χρονο αγόρι που είχε πάρει τον λάθος δρόμο κάνοντας κλοπές.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ένας αρτοποιός στο Ηράκλειο, ο κ Γιάννης Βιτσαράς, πριν από 25 χρόνια έπιασε ένα 12χρονο αγόρι να προσπαθεί να κλέψει από το μαγαζί του.

Αντί να τον μαλώσει, ή να τον παραδώσει στην Αστυνομία, ο αρτοποιός αποφάσισε να του δώσει ένα μάθημα ζωής, που, όπως αποδείχθηκε, άξιζε πολύ περισσότερο απ’ ότι κλοπιμαία μπορούσε να αποκομίσει.

Του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά «μονοπάτια» και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του. Το αγόρι συμφώνησε και έτσι έγινε.

«Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άνδρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε. Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που το αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή. Έβγαλε το πανεπιστήμιο, έκανε οικογένεια», είπε ο κ. Βιτσαράς, με μεγάλη συγκίνηση.

Σήμερα μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Live News» ο κ. Βιτσαράς είπε πως «κέρδισε το τζόκερ της ζωής, όταν μετά από 25 χρόνια ήρθε να μου πει ευχαριστώ».

Όπως είπε, το ευχαριστώ το οφείλει ο ίδιος στον 12χρονο τότε, που αποφάσισε να τον ακούσει και να αλλάξει τρόπο ζωής.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ένα παιδί που έχει αδυναμίες, είναι να το προστατεύσουμε».

«Ήρθε και με βρήκε για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό», καταλήγει ο κ. Βιτσαράς.