Κρήτη: Σήμερα η δίκη του ιερέα που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας στα σχολεία (vid) |

Σήμερα (18 Σεπτεμβρίου) είναι η δίκη του ιερέα από το Ρέθυμνο που κατά τη διάρκεια του αγιασμού σε νηπιαγωγείο έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας την Τετάρτη οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο με μάσκα, αλλά η δίκη του μεταφέρθηκε για σήμερα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr, ο παπάς κατά τη διάρκεια του αγιασμού, μαινόμενος και δια μικροφώνου, καλούσε τους παρευρισκόμενους γονείς, νηπιαγωγούς και παιδιά να αντισταθούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Παρά το γεγονός ότι γονείς και εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τον ιερέα να σταματήσει το κήρυγμα, εκείνος δεν πτοήθηκε. Ο ιερέας συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Ρεθύμνου, ενώ η σε βάρος του κατηγορία είναι η διέγερση κατά νόμων.

Το βίντεο με το κήρυγμα του ιερέα που τράβηξαν παρευρισκόμενοι έκανε το γύρο του διαδικτύου, ενώ προκάλεσε πληθώρα σχολίων.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και να ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημέριους της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης.

Πληροφορίες-βίντεο: cretapost.gr