Κρήτη: Σύλληψη οκτώ ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων για διασκίνηση ναρκωτικών προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στον Μυλοπόταμο.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν οχτώ ημεδαποί -επτά άνδρες και μία γυναίκα- κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της Νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, Ρεθύμνης και Χανίων καθώς και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου.

Ειδικότερα, από την έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, προέκυψε ότι οι ημεδαποί δραστηριοποιούνταν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες απέκρυπταν σε εξωτερικούς χώρους  κοντά στις οικίες τους και ποιμνιοστασίων τους.

Αναλυτικότερα όπως προέκυψε, τρεις από τους ημεδαπούς απέκρυπταν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες ενώ ένας από αυτούς με τη χρήση αυτοκινήτου προμήθευε ναρκωτικές ουσίες την γυναίκα, η οποία στη συνέχεια με το αυτοκίνητο της, τις μετέφερε και τις διέθετε στο Ρέθυμνο. Η γυναίκα εντοπίστηκε χθες και συνελήφθη, καθώς στην κατοχή της βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης την οποία είχε παραλάβει από ένα άλλο μέλος της σπείρας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας  βρέθηκαν καικατασχέθηκαν συνολικά 11 κιλά και 99 γραμμάρια κάνναβης, 12,51 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 πολεμικά τυφέκια, 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων, 2 ζυγαριές ακριβείας, διόπτρα πολεμικού τυφεκίου, αεροβόλο όπλο, το χρηματικό ποσό των 990 ευρώ ως προερχόμενο από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, 8 κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.