Κροατία: Η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει γυναίκα με απώλεια μνήμης

Η κροατική αστυνομία δήλωσε την Τρίτη ότι εξακολουθεί να ψάχνει διεξοδικά προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητα μιας γυναίκας, η οποία δε θυμάται ποια είναι ή από πού ήρθε πριν καταλήξει σε νησί της βόρειας Αδριατικής Θάλασσας.

Η αστυνομία δήλωσε στο Associated Press ότι ερευνά την υπόθεση και διεξάγει συνεντεύξεις με κατοίκους και τουρίστες για να δει αν κάποιος έχει πληροφορίες για τη γυναίκα που βρέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο νησί Κρκ. «Αρκετές συμβουλές που λαμβάνονται από πολίτες στην Κροατία και από το εξωτερικό σχετικά με την ταυτότητα του ατόμου ελέγχονται και διερευνώνται», ανέφερε η αστυνομία σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κροατικά ΜΜΕ γνωστοποίησαν ότι η γυναίκα επικοινωνούσε στα Αγγλικά και ότι οι ντόπιοι τη βρήκαν να κάθεται σε ακανόνιστο βράχο σε απομακρυσμένο τμήμα του νησιού, το οποίο κατοικείται από αρκούδες. Δεν είχε μαζί της έγγραφα ταυτοποίησης ή κινητό τηλέφωνο, ανέφεραν αναφορές.

Η αστυνομία δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει μια ξανθιά γυναίκα περίπου 60 ετών με μπλε μάτια. Είπαν ότι όταν βρέθηκε, ήταν ντυμένη με ένα σκούρο μπλε πουκάμισο με κουκούλα με λευκές ρίγες, μαύρο παντελόνι, αθλητικά παπούτσια και ροζ καπέλο.

Η υπόθεση έχει τραβήξει την προσοχή τόσο της κροατικής κοινότητας όσο και των διεθνών μέσων. Με τις εκπληκτικές ακτές και τα νησιά της, η Κροατία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς και συχνάζει κάθε χρόνο από εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Οι τοπικές Κροατικές υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι η άγνωστη γυναίκα πέρασε τη νύχτα στη θαλάσσια ακτή και βρέθηκε «εξαντλημένη, αποπροσανατολισμένη και με ελαφρά τραύματα». Έκτοτε, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Ριέκα.

Η αστυνομία χαρακτήρισε την κατάστασή της στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ΑΡ «σταθερή» και ανέφερε ότι οι κροατικές κοινωνικές υπηρεσίες θα αναλάβουν μόλις λάβει εξιτήριο από τη νοσοκομειακή περίθαλψη.