Τα ξημερώματα της Τρίτης αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» με τα 12 κρούσματα  κορωνοϊού.

Το κρουαζιερόπλοιο, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο ΗράκλειοΠειραιάςΚέρκυρα και έχει 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στο κρουαζιερόπλοιο έχουν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα, όπου εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά τους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τεστ για κορονοϊό καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μόλις το πλοίο δέσει στο λιμάνι, γύρω στις 05:00 με 05:30 τα ξημερώματα, θα επιβιβαστεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τεστ σε πλήρωμα και επιβάτες.

«Δεν θα αποβιβαστεί και δεν θα επιβιβαστεί κανένας, μέχρι να πάει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση ως Λιμενικό να αναφερθούμε στις επόμενες ενέργειες» επισήμανε.

TUI: Αρνητικά τα τεστ στα 6 από τα 12 κρούσματα

Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, δεν έχει συμπτώματα, ενώ σύμφωνα με την πλοικτήτρια εταιρεία TUI Cruises, στους επαναληπτικούς ελέγχους, έξι βρέθηκαν αρνητικά, ενώ τα αποτελέσματα για τα υπόλοιπα έξι θα γίνουν γνωστά το πρωί της Τρίτης.

«Στα δώδεκα άτομα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πλοίο επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά (28/09, έως τις 16:30). Τα υπόλοιπα έξι αναμένονται μέχρι αύριο το πρωί. Επιπλέον, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.