Συναγερμό προκάλεσε στις αρχές ο εντοπισμός 32 κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο στο Περιστέρι. Έως τώρα, 18 φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς. Εν τούτοις, η διεύθυνση της δομής δεν ενημέρωσε τους συγγενείς των τροφίμων.

Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» έφερε στο φως μια σημαντική καταγγελία ανθρώπου που έχασε τον αδερφό του πριν λίγες μέρες στο γηροκομείο αυτό, ενώ, εδώ και μέρες δεν έχει επικοινωνία με την μητέρα του που φιλοξενούνταν στην ίδια δομή.

«Στις 13 Φεβρουαρίου με πήρε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου και μου είπε ότι ο αδερφός μου δεν είναι καλά και θα τον στείλει στο νοσοκομείο ‘’Αττικό’’. Μου είπε να μην πάω γιατί λόγω κορωνοϊού απαγορεύεται το επισκεπτήριο. Επειδή είμαι νοσηλευτής με έζωσαν τα φίδια. Όταν πήγα στο νοσοκομείο έμαθα ότι ο αδερφός μου έφθασε νεκρός εκεί με ανακοπή. Του έκαναν τεστ ράπιντ που βγήκε θετικό, ενώ θα του έκαναν και μοριακό τεστ» σημείωσε ο Παναγιώτης Γαλάτης στην κάμερα του MEGA.

«Την Πέμπτη έγινε νεκροψία και την Παρασκευή τον κήδεψα εντελώς μόνος. Λέω ψέματα στη μάνα μου ότι ο αδερφός μου ζει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει δύο μέρες να μάθει νέα για την υγεία της μητέρας του. «Ήρθα το πρωί για να μάθω αν η μητέρα μου είναι στα άτομα που έμειναν στη δομή ή έφυγαν» σημείωσε.

Παράλληλα έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς παλαιότερα είχε γεμίσει ψώρα, ενώ όπως είπε, πολλοί υπάλληλοι του δουλεύουν παράνομα.

Ο κ. Γαλάτης παραδέχθηκε ότι δεν είχε εμβολιαστεί η μητέρα και ο αδερφός του με το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού. «Λίαν αλλεργική η μητέρα μου. Φοβόμουν να εμβολιαστεί. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι».