Κτηματολόγιο: Ξεκινά η φάση της Ανάρτησης για την Αθήνα | κτηματογράφηση

Σε λίγες μέρες ξεκινά η εκκίνηση του σταδίου Ανάρτησης για τον δήμο της Αθήνας, στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κτηματολογίου, η διαδικασία της Ανάρτησης θα ξεκινήσει την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Αυτή είναι η τελευταία φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά αν αυτά που δήλωσαν είναι σωστά. Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια 2 μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού (θα λήξει στις 3 Αυγούστου) και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό (θα λήξει την 1η Οκτωβρίου 2020).

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι τα εξής:

Για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία της Ανάρτησης είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.
2) Αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας, μετά θα πρέπει να επισκεφθούν το σύνδεσμό:
http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx
όπου:
• Θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τις καταχωρημένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους
• Θα ελέγξουν την ορθότητά τους
• Εάν συμφωνούν, δεν κάνουν καμία ενέργεια, αφού η καταγραφή είναι σωστή.
• Εφόσον ΔΕΝ συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα εντός δύο μηνών από την έναρξη της Ανάρτησης (και τεσσάρων εάν είστε κάτοικος εξωτερικού) – να υποβάλουν Αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

*Για αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία ελέγχου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr
-Επικοινωνία με το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας:
Τηλ: 2100 10 10 10 (καθημερινές 9.00 -17.00)
Ε- Mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες)