«Κτηνώδη δολοφονική μανία» αποδίδουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, στον άγνωστο άνδρα, που το απόγευμα της Δευτέρας 11/01 πυροβόλησε εναντίον μιας ολόκληρης οικογένειας από την Αλβανία, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον πατέρα, να τραυματίσει τον έναν του γιό και μια γυναίκα υπάλληλο γειτονικής καφετέριας.

Τραυματίας από ξυλοδαρμό είναι ο δεύτερος γιός της τραγικής οικογένειας, ενώ όλη η δολοφονική σκηνή εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου και μητέρας των θυμάτων.

Πυροβολισμοί στον Νέο Κόσμο - Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες | LiFO

Σύμφωνα με την ολοκληρωμένη εικόνα που έχουν πλέον οι αστυνομικοί, για το αιματηρό περιστατικό στην πλατεία του Άγιου Σώστη, όλα σημειώθηκαν σε δύο φάσεις.

Η οικογένεια που μένει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ίδια πλατεία, είχε κατέβει πιθανότατα για να κάνει βόλτα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ερευνητές της Ασφάλειας, ο πατέρας εργαζόταν για πολλά χρόνια σε εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας, ο μεγαλύτερος γιος σε κρεοπωλείο, ενώ ο μικρότερος γιος αναζητούσε εργασία.

Νέος Κόσμος: Πατέρας και γιοι τα θύματα της επίθεσης | Athens Voice

Χωρίς κανένας από τους μάρτυρες να μπορεί να πει τον λόγο, σε πρώτη φάση πατέρας και γιος άρχισαν να λογομαχούν με πέντε συμπατριώτες τους, οι οποίοι επίσης είχαν καθίσει στην πλατεία. Η λογομαχία κατέληξε σε συμπλοκή με τους πέντε αγνώστους να γρονθοκοπούν άγρια πατέρα και γιούς, με κάποιους από αυτούς μάλιστα, όπως καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες, να έχουν μαχαίρια.

Ίσως και αυτός ο άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους έσπρωξε τους τρείς άνδρες να τρέξουν προς την καφετέρια για να βρουν εκεί καταφύγιο, όμως τότε ο ένας από τους δράστες τράβηξε ένα εννιάρι πιστόλι και πυροβόλησε επτά φορές προς το μέρος τους, με τα τραγικά αποτελέσματα.

Νέος Κόσμος : Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το «μακελειό» στην πλατεία του  Αγίου Σώστη | in.gr

Τώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν από τις καταθέσεις των δύο γιών και της μητέρας τους να ανακαλύψουν εάν υπήρχαν προηγούμενα οποιουδήποτε είδους, μεταξύ των πέντε δραστών και της οικογένειας, ή εάν ήταν άγνωστοι και επρόκειτο για διαπληκτισμό που κατέληξε σε τραγωδία.