Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021: Στις 26/7 στο κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος προκηρύσσει το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και προσκαλεί άπαντες να συμμετάσχουν στην πανηγυρικό εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδος, αγωνιζόμενοι στο άθλημα που σώζει ζωές.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κολυμβητήριο του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας στις 26 Ιουλίου 2021.

Περιλαμβάνουν χαιρετισμούς, παρέλαση, όρκο αθλητών, και την διεξαγωγή ατομικών αγωνισμάτων και σκυταλοδρομιών αθλητικής ναυαγοσωστικής πισίνας. Τα αγωνίσματα είναι κολυμβητικά και διασώσεις.

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. Θα απονεμηθούν μετάλλια συμμετοχής σε όλους, βραβεία ευ αγωνίζεσθαι και έπαθλα στους νικητές.

Οι αγώνες θα έχουν τετραεθνή συμμετοχή. Επειδή είναι αφιερωμένοι σε ένα σημαντικό περιστατικό ομαδικού πνιγμού που συνέβη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, τέθηκαν υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η ΕΑΝΕ είναι πιστοποιημένος φορέας αθλητικής αναψυχής και αθλητικού τουρισμού της Γενικής Γραμματέας Αθλητισμού. Η διοργάνωση στηρίζεται από 12 σημαντικούς εθνικούς και διεθνείς συμμάχους (Princess Charlene of Monaco Foundation, International Swimming Hall of Fame, International Federation of Swimming Teachers’ Association, Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, Make the Minute Matter, British Universities’ Lifesaving Club Association, Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών και Κοινωνικών Νομικών Σπουδών, Ακαδημία Κοινωνία και Αθλητισμός, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης).

Ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ και «πατέρας» της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, Δρ. Στάθης Αβραμίδης είπε:

«Πέρυσι αναστήσαμε το άθλημα που σώζει ζωές και καινοτομήσαμε παγκοσμίως με την αγωνιστική συμμετοχή ΑμεΑ. Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του έθνους και η εκδήλωση θα έχει ιστορικό χαρακτήρα. Κανείς δεν πρέπει να απουσιάσει από τους φετινούς αγώνες που θα επιφυλάσσουν συγκινητικές και όμορφες στιγμές!»

Χορηγοί των αγώνων είναι οι Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, Help Rescue, Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας, Ανεξάρτητη Συνεργάτης LR Μαρίνα Τουτουντζή, Water Salvation, Σύλλογος Κρητών Αγίου Δημητρίου Αττικής. Προκήρυξη αγώνων.