Κύπρος: Στέλνει το δικό της μήνυμα στην Τουρκία με NAVTEX | NEMESIS 2019 1

Και ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά και με NAVTEX νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, η Κύπρος «απαντά» με την διεξαγωγή τριμερούς άσκησης ναυτικής συνεργασίας.

Με τον δικό της «τρόπο» η Λευκωσία στέλνει «μήνυμα» στην Τουρκία, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο και την αυξανόμενη προκλητικότητα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Λευκωσία, αρχίζει την Πέμπτη η τριμερής άσκηση ναυτικής συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «CYP/FRA/IT 2019».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής ναυτική άσκηση τύπου «PASSEX» στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην  άσκηση θα συμμετάσχουν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του  επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και τη προαγωγή του πνεύματος  συνεργασίας, αναφέρεται.

Πηγή: cyprustimes.com