Στη σύλληψη ενός 52χρονος προχώρησε η αστυνομία, καθώς έκανε το τηλεφώνημα «παγίδα» προς τις Αρχές τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κυψέλη.

Η ένταση στην περιοχή ξεκίνησε όταν οι Αρχές δέχτηκαν κλήση από περίοικο ο οποίος κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν και τον μαχαίρωσαν, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μεταβαίνουν στο σημείο και προσπάθησαν να απομακρύνουν ομάδα 200 νεαρών, ορισμένοι εξ αυτών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που αψήφησαν τις συστάσεις αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και τον συνωστισμό και μαζεύτηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι να διαμαρτυρηθούν ενώ η συγκέντρωση διαλύθηκε λίγο μετά τις 2:30.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε σχετικά με τα συμβάντα από τα ξημερώματα του Σαββάτου αναφέροντας πως το τηλεφώνημα που δέχθηκαν οι Αρχές ήταν στημένο ώστε να γίνει επίθεση στους άνδρες της Αστυνομίας.

Αναλυτικά όσα αυτή αναφέρει:

Η αστυνομία επενέβη ξημερώματα Σαββάτου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, γιατί εκλήθη τηλεφωνικά από ιδιώτη που επικαλέσθηκε κίνδυνο ζωής.

Η αστυνομία δεν επενέβη, λόγω της συγκέντρωσης περίπου 200 ατόμων.

Δεν επενέβη, βάσει σχεδίου, για να «διαλύσει» την συγκέντρωση, εφαρμόζοντας τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 00:30 του Σαββάτου 9ης Μαΐου, ιδιώτης κάλεσε την Άμεση Δράση, δήλωσε ότι βρισκόταν στην πλατεία, ήταν τραυματισμένος στο πόδι, είχε μαχαιρωθεί, τον είχαν ληστέψει και ζητούσε επειγόντως βοήθεια.

Αν και ήταν πιθανό το ενδεχόμενο παγίδας, αν και σε έντυπα και ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου είχαν υπάρξει «καλέσματα» για την συγκεκριμένη συγκέντρωση, ομάδα αστυνομικών κινήθηκε επειγόντως προς το σημείο και ο επικεφαλής συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον ιδιώτη.

Αυτός επιβεβαίωσε ότι είναι τραυματισμένος, δεν μπορεί να κινηθεί ώστε να βγει από την πλατεία, όπως του ζητήθηκε, είπε ότι βλέπει τους δράστες εκεί κοντά ανάμεσα στο πλήθος και έδωσε ως στίγμα την συμβολή των οδών Επτανήσου και Ιθάκης στην πλατεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση μόλις εισήλθαν στην πλατεία με μπουκάλια, ξύλα, πέτρες κλπ. Ο ιδιώτης δεν απαντούσε πλέον στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών.

Έτσι άρχισαν τα επεισόδια.

Ο άνδρας που με την ψευδή έκκληση προκάλεσε τα γεγονότα, ηλικίας 52 ετών, συνελήφθη σήμερα και με τη σχηματιζόμενη εις βάρος του δικογραφία, θα παραπεμφθεί αύριο στον εισαγγελέα.