Για τον αγώνα που έδωσε, προκειμένου να καταπολεμήσει την κατάθλιψη από την οποία υπέφερε μίλησε στη Sunday Telegraph ο Νικ Κύργιος.

Παράλληλα, ο Αυστραλός με ελληνικές ρίζες τενίστας μίλησε για τη μοναχική ζωή που έχει κάποιος, ο οποίος ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα στο κορυφαίο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο μοναχικό μπορεί να είναι ένα άθλημα, όπως το τένις. Είσαι μόνος στο γήπεδο. Δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν. Πρέπει να βρεις τη λύση μόνος σου.

Θυμάμαι ότι ξύπνησα στη Σαγκάη πριν από έναν χρόνο. Ήταν 4 το απόγευμα και ήμουν ακόμα στο κρεβάτι με τις κουρτίνες κλειστές. Δεν ήθελα να δω το φως της ημέρας».

Eνώ συνέχισε, επισημαίνοντας: «Στο παρελθόν, έπασχα από σοβαρή κατάθλιψη. Ένιωθα ότι κανείς δεν ήθελε να με ξέρει ως άτομο, ότι με έβλεπαν ως τενίστα και μόνο για να χρησιμοποιούν. Δεν ένιωθα ικανός να εμπιστευτώ κανέναν.

Ήταν ένα μοναχικό και σκοτεινό μέρος. Πολλοί άνθρωποι μου άσκησαν πίεση, ενώ άσκησα κι εγώ, μεγάλη πίεση στον εαυτό μου. Έχασα όλη τη χαρά στο παιχνίδι και έχανα τον έλεγχο. Είχα κατάθλιψη και δεν αντιδρούσα, εξ΄ αιτίας αυτού, που νόμιζα ότι έπρεπε να είμαι».