Κυριάκος - Μαρέβα στη δεξίωση του Βασιλιά Φελίπε (pics+vid) | kyriakos mitsotakis mareva mitsotaki felipe letizia 2 12 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα παραβρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στη δεξίωση του Βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε.

Η δεξίωση δόθηκε για προς τιμήν των αρχηγών κρατών που βρέθηκαν στη Μαδρίτη για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας υποδέχθηκε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του στα βασιλικά ανάκτορα της Μαδρίτης, με την Μαρέβα να προσφωνείται ως «Μαρία – Εύα Γκραμπόφσκι».

Κυριάκος - Μαρέβα στη δεξίωση του Βασιλιά Φελίπε (pics+vid) | kyriakos mitsotakis mareva mitsotaki xairetoun felipe letizia 2 12 2019

Το πρωθυπουργικό ζεύγος είχε σύντομη συνομιλία με τον Βασιλιά Φελίπε και τη Βασίλισσα Λετίθια ενώ πόζαραν και για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Στο 8.30 η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Βασιλιάς Φελίπε: Να δώσουμε μια αποτελεσματική απάντηση στην κλιματική αλλαγή


Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τόνισε ο βασιλιάς Φελίπε, απευθυνόμενος στους καλεσμένους του στη δεξίωση.

Κυριάκος - Μαρέβα στη δεξίωση του Βασιλιά Φελίπε (pics+vid) | vasilias felipe vasilisa letizia 2 12 2019

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποτύχουμε να δώσουμε μια αποτελεσματική, φιλόδοξη και πολύπλευρη απάντηση στον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και ο πλανήτης.

Οι πιο ευάλωτοι είναι αυτοί που πλήττονται πιο σφοδρά από τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, κάτι που αυξάνει τους κινδύνους και τα αίτια της κοινωνικής ανισότητας της φτώχειας και της πείνας», υπογράμμισε ακόμη ο βασιλιάς Φελίπε.

Κυριάκος - Μαρέβα στη δεξίωση του Βασιλιά Φελίπε (pics+vid) | dexiosi felipe 2 12 2019

«Κανένα σύνορο δεν μπορεί να μας προστατεύσει από την κλιματική αλλαγή. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε τις αποφάσεις. Πρέπει να δράσουμε με αποφασιστικότητα. Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά όχι για δισταγμό. Υπάρχει ελπίδα, αλλά και πολλή δουλειά να κάνουμε. Και θα χρειαστούν αρκετές γενιές για να το πετύχουμε αυτό», τόνισε ακόμη ο βασιλιάς της Ισπανίας.