Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βραδυνή της Κυριακής:«Ανοικτός διάλογος, χωρίς σκοπιμότητες» | 4914579 scaled

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

Συνέδριο απολογισμού και αφετηρίας για νέες κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις φιλοδοξεί να πετύχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τον ανοικτό διάλογο, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες αλλά με ανοικτές τις προκλήσεις της χώρας, για να γυρίσει επιτέλους σελίδα.

Σε αυτό στοχεύει ο πρωθυπουργός στις εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας το επόμενο τριήμερο, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου στην περιοχή του αεροδρομίου «Ελευθ. Βενιζέλος».

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και οι επιτελείς του στο κόμμα του στοχεύουν σε υψηλούς στόχους, έτσι ώστε όσοι συμμετάσχουν στις εργασίες του να καταλάβουν ότι πλέον η χώρα έχει τις προϋποθέσεις να επιστρέψει στην κανονικότητα και επιτέλους να παράξει νέες αξίες τις οποίες έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, εν όψει του Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος μιλά στη «Βραδυνή της Κυριακής» και περιγράφει τους στόχους της κυβέρνησης στη νέα εποχή που πρέπει να εισέλθει η χώρα. Στη δήλωσή του προς την εφημερίδα, επισημαίνει, με νόημα, ότι το επικείμενο Συνέδριο της Ν.Δ. είναι αφορμή για απολογισμό αλλά και για αναστοχασμό στη νέα εποχή, στην οποία καλείται να παίξει σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, της οποίας προΐσταται ο ευρωβουλευτής και ιστορικό στέλεχος της παράταξης Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρωθυπουργός θέλει το Συνέδριο να αποτελέσει την έναρξη διαλόγου με επαγγελματικούς φορείς, επιστήμονες, νέους και νέες που πολλές φορές αναγκάζονται να αναζητήσουν λύσεις εκτός Ελλάδας, αλλά και με στελέχη άλλων πολιτικών χώρων, εμπλουτίζοντας έτσι το διάλογο για την ανάπτυξη και την ευημερία των συμπολιτών μας.

Στόχος –απόλυτα ρεαλιστικός, όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού– είναι η δημιουργία μια νέας εθνικής αισιοδοξίας για την Ελλάδα, που ύστερα από τόσα χρόνια οικονομικής ύφεσης, διέρχεται, πλέον, με καλύτερους όρους στο ξέφωτο της επόμενης δεκαετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «Βραδυνή της Κυριακής»

«Τολμηρές λύσεις για ανάπτυξη και δημιουργία»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα βρίσκεται εκεί ακούγοντας και παρακολουθώντας όλους τους ομιλητές, μέσα από την εφημερίδα περιγράφει τους στόχους του Συνεδρίου και, κυρίως, το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος ως επικεφαλής της χώρας από τη θέση του πρωθυπουργού αλλά και ως πρόεδρος του κόμματος της Ν.Δ., τις προκλήσεις της νέας εποχής με γνώμονα την εθνική συνέπεια, την κοινωνική ευαισθησία και τη σύγχρονη αναζήτηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:
«Το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι αφορμή απολογισμού της πετυχημένης πορείας, που έφερε το κόμμα μας αυτοδύναμο στην κυβέρνηση της χώρας. Αποτελεί, όμως, και μοναδική ευκαιρία για αναστοχασμό και για ιδεολογικό εμπλουτισμό της φυσιογνωμίας μας στη νέα εποχή. Γιατί τώρα απαιτείται ακόμη περισσότερο η επαφή της παράταξης με την κοινωνία και με τα ρεύματα που τη διαπερνούν.
Επί 3 ημέρες θα μας απασχολήσουν οι προκλήσεις που απασχολούν και την Ελλάδα. Θα μοιραστούμε προβληματισμούς με όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και θα μιλήσουμε στη νεολαία. Θα συμβουλευτούμε ανθρώπους της Επιστήμης και δεν θα διστάσουμε να ακούσουμε και τις απόψεις άλλων πολιτικών χώρων. Κυρίως, όμως, θα εισηγηθούμε τολμηρές λύσεις, που θα φέρουν Ανάπτυξη και Ευημερία για όλους.
Η Νέα Δημοκρατία υποδέχεται με αισιοδοξία το μέλλον, το οποίο ήδη οικοδομεί από σήμερα. Με σχέδιο, δουλειά και αποτέλεσμα. Γιατί παραμένει το κόμμα της εθνικής συνέπειας, της κοινωνικής ευαισθησίας και της σύγχρονης αναζήτησης. Και αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της θα αναδειχθούν δυναμικά και στο 13ο Συνέδριό της!».

Νυχτερινός αγώνας δρόμου

Για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες του Συνεδρίου θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες. Οι διαπιστεύσεις καθώς και ο «φάκελος» του Συνεδρίου θα είναι διαθέσιμα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (WebAPP του 13ου Συνεδρίου), με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού. Η παραλαβή της κάρτας διαπίστευσης θα γίνεται στο χώρο του Συνεδρίου, με την επίδειξη του προσωπικού κωδικού (QR Code), που θα αποσταλεί ηλεκτρονικά, και την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Θα διεξαχθεί συνεδρίαση με θέμα: «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό». Επίσης, θα διεξαχθεί και μία συνεδρίαση με θέμα «Ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο».

Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων θα πάρουν μέρος οι:
Antonio Tajani, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Paulo Rangel, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Mairead McGuinness, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Στέλλα Κυριακίδου, προτεινόμενη Ευρωπαία επίτροπος για θέματα Υγείας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 29 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου, και μία από τις καινοτομίες που θα υπάρξουν θα είναι και ο νυχτερινός αγώνας δρόμου. Θα μιλήσουν, επίσης, εκτός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των επισήμων που έχουν προσκληθεί, σημαντικά στελέχη της παράταξης και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Αντώνης Σαμαράς.

Επίσης, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρινάκης.