Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, καθώς τρεις αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσίες στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Παράλληλα ακόμη 15 άντρες που εμπλέκονται με τον έναν είτε τον άλλο τρόπο σε υπηρεσίες σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν υποβληθεί σε τεστ και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα έχουν μπει σε καραντίνα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, με επιστολή της στον ΕΟΔΥ, ζητά την άμεση λήψη μέτρων ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση και να υποβληθούν σε τεστ το σύνολο των ανδρών που υπηρετούν στην Δ.Α. Λέσβου. Μάλιστα αποκαλύπτουν πως στο πρόσφατο παρελθόν είχαν εγγράφως επισημάνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο νησί και της ιδιαιτερότητας της κατάστασης με το μεταναστευτικό, αλλά η φυσική ηγεσία τους είχε αγνοήσει.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, προς τον ΕΟΔΥ.

«Τόσο η Ένωσή μας όσο και η ΠΟΑΣΥ με σχετικά έγγραφά τους, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο νησί της Λέσβου, αλλά και της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, ελέω μεταναστευτικού, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τη Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία, να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του COVID – 19 όλο το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στη Δ.Α. Λέσβου .Ο εμπρησμός του ΚΥΤ Μόριας στις 10/09,  ενώ βρισκόταν σε περιορισμό λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διαμένοντων  εντός αυτού μεταναστών και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των τεστ ανίχνευσης στο σύνολο των μεταναστών, είχε ως αποτέλεσμα τη διασπορά όλων των μεταναστών (ενδεχομένως και θετικών στον ιό) σε διάφορα σημεία του νησιού και την επαφή τους με δεκάδες συναδέλφους μας στην προσπάθειά μας να τους οδηγήσουμε στη νέα δομή στο Μαυροβούνι . Παρά το ανωτέρω γεγονός και τις εκ νέου ενέργειές μας για την διενέργεια PCR τεστ για κορονοϊό Sars – cov2,  η Φυσική μας ηγεσία συνέχισε την προκλητική της αδιαφορία. Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των συναδέλφων μας που εκτελούν υπηρεσία στη νέα δομή μεταναστών, παρότι τηρούν όλους τους κανόνες αποτροπής διασποράς του ιού, υπάρχουν τουλάχιστον τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα δεκαπέντε τουλάχιστον ακόμα υποβληθέντων σε μοριακό έλεγχο. Επειδή όπως προκύπτει από την εξέλιξη αυτή η ατομική ευθύνη δεν επαρκεί και επειδή η φύση του λειτουργήματος του αστυνομικού σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά  επικίνδυνες υγειονομικά συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να εργαστούμε στη νέα δομή, επιβάλλεται- όσο ποτέ άλλοτε– η εξέταση όλου του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στη Λέσβο. Σας καλούμε να πράξετε  επιτέλους το αυτονόητο, να μας αντιμετωπίσετε σαν ενεργά μέλη της κοινωνίας και να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να μας προστατέψετε και να εξαλείψετε κάθε φόβο και ανησυχία που έχει προκληθεί στο οικογενειακό μας περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία».