Κυβέρνηση: Προχωρά αύριο στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη | 4803952 scaled

Στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη θα προχωρήσει αύριο η ελληνική κυβέρνηση, καθώς ο τελευταίος αρνήθηκε να παραδώσει το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Λιβύης στην Ελλάδα αναμένεται να κληθεί το πρωί της Παρασκευής από τον Νίκο Δένδια, ο οποίος θα του εξηγήσει τους λόγους της απέλασης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα του αποδοθεί ο χαρακτηρισμός persona non grata ενώ θα λάβει μία διωρία δύο ημερών για να αποχωρήσει οριστικά από το ελληνικό έδαφος.

Οι Λίβυοι ήξεραν αλλά έκαναν τους… Κινέζους

Διπλωματικοί κύκλοι αναφέρουν, ότι η απόφαση για την απέλαση του Λίβυου διπλωμάτη λήφθηκε ύστερα από την συνάντηση του Νίκου Δένδια και του Μωχάμεντ Ταχίρ Σιγιάλα στην Νέα Υόρκη, όπου ο τελευταίος διαβεβαίωσε τον πρώτο, ότι δεν υπάρχει θέμα συμφωνίας ανάμεσα σε Λιβύη και Τουρκία, καθώς θα ήταν παράνομη. Ωστόσο, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε εκ των προτέρων την ύπαρξη της συμφωνίας ενώ όπως αποδείχθηκε τόσο ο ΥΠΕΞ της Λιβύης όσο και ο Πρωθυπουργός της, παρά τις αρνήσεις τους, έβαλαν την υπογραφή τους στη συμφωνία με την Τουρκία.