Ο Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να γίνει μεγάλος ανασχηματισμός, παρά μόνο «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Πέτσας είπε:

«Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις.

Θα γίνουν ενισχύσεις για να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο» είπε ο κ. Πέτσας, ενώ στο ερώτημα αν θα αλλάξουν κομβικοί υπουργοί είπε πως «δεν γίνεται ανασχηματισμός».

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο ανασχηματισμός θα είναι περιορισμένος και τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του πακέτου των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Βέβαιη θεωρείται η αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό και φαίνεται πως θα είναι το πρόσωπο που θα διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Επίσης, αναμένεται ότι θα αντικατασταθούν οι υφυπουργοί Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ.  Γεράσιμος Θωμάς και Δημήτρης Κράνης που παραιτήθηκαν.